Η θριαμβευτική πρόκριση της Λειψίας στη φάση των «16» του Champions League, μετά το εκτός έδρας 4-0 επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ στην Κρακοβία, ήταν πύρρειος για την εθνική ομάδα της Γερμανίας. 

Ο Τίμο Βέρνερ αποχώρησε στο 19' της αναμέτρησης και τα μαντάτα ήταν άσχημα κυρίως για τη «νασιονάλμανσαφτ», που την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, ξεκινά τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ με το πιο δύσκολο παιχνίδι στον όμιλο, αυτό απέναντι στην Ισπανία. Ο διεθνής επιθετικός, που έχει σκοράρει 24 γκολ σε 55 παιχνίδια με τον αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, υπέστη ρήξη αστραγάλου και, όπως μαθεύτηκε από τη γερμανική ομάδα, θα μείνει εκτός σίγουρα έως τα τέλη του 2022, ενώ ενδέχεται να χρειαστεί επέμβαση. 

Ο Βέρνερ, που επέστρεψε στην πατρίδα του ύστερα από μια διετία στην Τσέλσι που δεν λογίζεται ως επιτυχημένη παρά την κατάκτηση του Champions League το 2021, είχε παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, όταν η Γερμανία αποκλείστηκε στους ομίλους, αλλά και στο Euro 2021, που έχασε στα προημιτελικά 2-0 από την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ.