Μπορεί να μην κατέκτησε το Paris Masters μετά την ήττα του από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο συγκλονιστικό ημιτελικό και η χρονιά του να ήταν σχετικά στέρφα σε ό,τι αφορά την κατάκτηση τίτλων (δύο το σύνολο), αλλά η συνέπεια και η διαρκής παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά σε τουρνουά, τον έφεραν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας για τους ATP Finals, που θα διεξαχθούν από τις 13 έως τις 20 Νοεμβρίου στο Τορίνο. 

Επιπλέον, ο Έλληνας τενίστας θα τελειώσει, κατά πάσα πιθανότητα, τη χρονιά στο νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης και αυτό είναι ενδεικτικό. Αποδεικτικό, δε, είοναι ότι βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας των ομίλων ενός τουρνουά που μαζεύει τους οκτώ καλύτερους, σε συγκομιδή πόντων, τενίστες της χρονιάς. 

Ο Τσιτσιπάς, έτσι, δεν θα μπορεί να κληρωθεί με τον Ράφα Ναδάλ, ο οποίος τέθηκε επίσης επικεφαλής. Θα πέσει με τρεις από τους υπόλοιπους έξι τενίστες, που βρίσκονται στα υπόλοιπα γκρουπ δυναμικότητας. Γίνονται δύο όμιλοι, όπου οι τενίστες παίζουν μεταξύ τους, προκρίνονται οι δύο πρώτοι και διασταυρώνουν, χιαστί, με τους δύο του άλλου ομίλου. Ο 24χρονος τενίστας είχε κατακτήσει τη διοργάνωση, η πιο μεγάλη επιτυχία στην καριέρα του, αφού είναι το τουρνουά που βρίσκεται κάτω μόνο από τα τέσσερα Major (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open) σε σημασία. 

Αναλυτικά τα τέσσερα γκρουπ των ATP Finals

1ο: Ράφαελ Ναδάλ, Στέφανος Τσιτσιπάς
2ο: Κάσπερ Ρούουντ, Ντανίιλ Μεντβέντεφ
3ο: Φέλιξ-Οζέρ Αλιασίμ, Αντρέι Ρούμπλεφ
4ο: Νόβακ Τζόκοβιτς, Τέιλορ Φριτς (πήρε τη θέση του τραυματία, Κάρλος Αλκαράθ)