Οι ρέκτες της εθνικής Ολλανδίας μελαγχόλησαν, παρατηρώντας την στο παιχνίδι του α' ομίλου για την πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 με τη Σενεγάλη, όμως μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος: οι «οράνιε» του Λουίς φαν Χάαλ -ο οποίος, σημειωτέον, ήταν ο κόουτς της ομάδας που έφτασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης το 2014, όταν και ηττήθηκε στα πέναλτι από την Αργεντινή- βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στη νίκη, 2-0, και να κάνουν νικηφόρα πρεμιέρα μέσα στο «Al Thumama». 


Οι Ολλανδοί υπήρξαν άκρως ρεαλιστές, καθώς βρέθηκαν να ηττώνται σε τακτικό επίπεδο από τη Σενεγάλη. Πιθανώς αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι ο τερματοφύλακας της ομάδας, Άντρις Νόπερτ, έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική -ονειρεμένο τώρα, μια και συνδυάστηκε με νίκη σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο τελευταίος υπήρξε καταλύτης με τις αποκρούσεις του, ενώ οι Ολλανδοί δεν μπορούσαν να παραγάγουν φάσεις εντός εστίας. 


Αυτό διεκόπη στο 84' και ήταν απότοκο της ατομικής ποιότητας των ποδοσφαιριστών του Φαν Χάαλ: η σέντρα του Φρένκι ντε Γιονγκ ήταν καταπληκτική και η ανάποδη κεφαλιά του 23χρονου Κόντι Χάκπο, ποδοσφαιριστή της Αϊντχόφεν από το 2018 ο οποίος ψηφίστηκε ο κορυφαίος στην Ολλανδία το 2022, έβαλε τους «οράνιε» μπροστά στο σκορ. Η έξοδος του Εντουάρ Μεντί απέβη άκαρπη, μάλιστα, ο Σενεγαλέζος γκολκίπερ έχει την ευθύνη για το γκολ. 




Το δεύτερο τέρμα ήρθε στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Η αλλαγή Μέμφις Ντεπάι έκανε προσπάθεια που αποκρούστηκε, αλλά ο Μεντί δεν έστειλε την μπάλα όσο πλάγια έπρεπε, με αποτέλεσμα ο Ντάβι Κλάασεν, στο ματς από το 79', να πάρει το «ριμπάουντ» και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. 

Σενεγάλη (Αλ. Σισέ): Ε. Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Σισέ, Ντιαλό (62' Γιάκομπς), Ν. Μεντί, Ι. Γκέιγ, Κουγιατέ (74' Α. Γκέιγ), Ντιατά (74' Τζάκσον), Ντιά (69' Σ. Ντιένγκ), Ι. Σαρ

Ολλανδία (Λ. φαν Χάαλ): Νόπερτ, Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Άκε, Μπλιντ, Φρ. ντε Γιονγκ, Χάκπο (90+4' Ντε Ρον), Μπέρχαουζ (79' Κόπμαϊνερς), Γιάνσεν (62' Ντεπάι), Μπέρχβαϊν (79' Κλάασεν).

Α' όμιλος

Τα αποτελέσματα: Κατάρ-Εκουαδόρ 0-2, Σενεγάλη-Ολλανδία 0-2

Η βαθμολογία (σε ένα παιχνίδι): Ολλανδία 3 (2-0), Εκουαδόρ 3 (2-0), Σενεγάλη 0 (0-2), Κατάρ 0 (0-2)