Με μία απόφαση που χαρακτήρισε «πρωτοφανή» -και όχι για καλό- η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αγγλίας, ουδείς εκ των αρχηγών των εθνικών ομάδων που επρόκειτο να φορέσουν το περιβραχιόνιο με το ουράνιο τόξο και την επιγραφή «onelove», για τη στήριξη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, το έκανε ούτε πρόκειται να το κάνει, καθώς το απαγόρευσε η FIFA. 

Μάλιστα, ο εκβιασμός της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου προς τις βρετανικές χώρες, που επρόκειτο να προχωρήσουν σε αυτήν την κίνηση, αλλά και τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα άλλων εθνών, όπως είναι η Ολλανδία, δεν είναι απλώς λεπτοραμμένος, αλλά και υποδηλωτικός για το... συνταίριασμα με τον αρτηριοσκληρωτισμό και τη θρησκευτική μισαλλοδοξία των οικοδεσποτών του Κατάρ, όπως αυτός φανερώνεται από τα μέτρα που λαμβάνονται, αλλά και τους κανόνες με τους οποίους το κρατίδιο είναι δομημένο. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη FIFA, οι αρχηγοί που επρόκειτο να φορέσουν το περιβραχιόνιο θα τιμωρούνταν με κόκκινη κάρτα. Μόνο τη Δευτέρα, οι Χάρι Κέιν της Αγγλίας, Βίρτζιλ φαν Ντάικ της Ολλανδίας και Γκάρεθ Μπέιλ της Ουαλίας είχαν εκδηλώσει αυτήν την πρόθεση, αλλά, μια και η δεύτερη κίτρινη συνεπάγεται απουσία στο επόμενο παιχνίδι, ήταν αδύνατον για τους ομοσπονδιακούς προπονητές να διακινδυνεύσουν οτιδήποτε τέτοιο. 


Η ομοσπονδία της Αγγλίας ανέφερε ότι «ήμαστε προετοιμασμένοι να πληρώσουμε πρόστιμο για τους παίκτες, αλλά η απειλή της τιμωρίας, ακόμα και το να τιμωρηθούν με τρόπο που θα τα ανάγκαζε να μην είναι παρόντες σε παιχνίδια, είναι κάτι που δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε».

Από τη μεριά της, η FIFA απάντησε ότι υπάρχει η καμπάνια «Καμία διάκριση», η οποία έχει ήδη αρχίσει και πως οι αρχηγοί των ομάδων θα μπορούν να φορούν περιβραχιόνιο στο οποίο θα αναγράφεται «No Discrimination», όπως αποδίδεται το «Καμία διάκριση» από τα προημιτελικά και ύστερα, χωρίς τον κίνδυνο τιμωρίας.