Σε διάθεση Παγκόσμιου Κυπέλλου, μετά τη συνέντευξη-ποταμός στον Πιρς Μόργκαν, έχει μπει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σταρ έκανε μία εκτός προγράμματος εμφάνιση στην συνέντευξη τύπου της Πορτογαλίας, για να ζητήσει από τους δημοσιογράφους να σταματήσουν να ρωτούν τους συμπαίκτες του, για την διαμάχη του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Όλοι ξέρουν ποιος είμαι και τι σκέφτομαι. Με ξέρουν από τότε που ήμουν 11 και δεν θα επηρεαστούν από αυτά που ακούγονται και γράφονται».

Από τη μεριά της, ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα δέχθηκε η εθνική των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, πριν την πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Προπονητή, βάλε με μέσα, είμαι έτοιμος να παίξω. Εκπροσωπείτε αυτή τη χώρα και ξέρω ότι θα παίξετε με την καρδιά της. Ας τους σοκάρουμε όλους» δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Μετά από απειλές της FIFA, οι αρχηγοί της Αγγλίας, της Ουαλίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Ελβετίας, της Γερμανίας και της Δανίας αποφάσισαν τελικά να μη φορέσουν τα περιβραχιόνια one love, για στήριξη στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

«Κατά τη γνώμη μου, είναι μία επίδειξη δύναμης από τη FIFA. Η FIFA έκανε σαφές ότι θα υποστούμε τις συνέπειες αν δε συμμορφωθούμε με την οδηγία να μη φορέσουμε το περιβραχιόνιο» σημείωσε ο επικεφαλής της γερμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Υπό τον φόβο της τιμωρίας οι Άγγλοι αρκέστηκαν στο γονάτισμα για να στείλουν μήνυμα κατά των διακρίσεων, όμως η ανταποκρίτρια του BBC, Άλεξ Σκοτ, αποδείχτηκε περισσότερο θαρραλέα. Σε ζωντανή σύνδεση από το Κατάρ, φόρεσε το περιβραχιόνιο στηρίζοντας τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Στο Λονδίνο οι Άγγλοι οπαδοί πανηγύρισαν με την ψυχή τους την επιβλητική νίκη της εθνικής τους απέναντι στο Ιράν.