Τα Μουντιάλ, από τη στιγμή που θα σφυρίξει σέντρα ο διαιτητής, δεν είναι ούτε λεφτά ούτε πολιτική ούτε τίποτε. Είναι μόνο ποδόσφαιρο. Και μεγάλοι πρωταγωνιστές, οι παίκτες. Τα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Το Κατάρ, μάλιστα, αναμένεται να αποτελέσει το ρέκβιεμ για ορισμένους από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του παιχνιδιού.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, στα 37 του πλέον, δεν θα έχει άλλη ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο. Ο Λούκα Μόντριτς (37), ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (34), ο Μάνουελ Νόιερ (36), ο Τόμας Μίλερ (33), ο Λουίς Σουάρες (35), ο Εντινσον Καβάνι (35), ο Ντάνι Αλβες (39) και ο Τιάγκο Σίλβα (38) είναι στην ίδια κατηγορία.

Το όνειρο

Πάνω από όλους, όμως, αυτό είναι το Μουντιάλ του Λιονέλ Μέσι. Στο πρώτο Μουντιάλ από το 1978 και μετά χωρίς τη σκιά του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο αρχηγός της Εθνικής Αργεντινής ονειρεύεται να κατακτήσει το πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο και να προσφέρει ένα τρίτο στην Αργεντινή μετά το 1978 και το 1986, που ήρθε με το αριστούργημα του θρυλικού «Pibe de Oro».

Αυτό που λείπει

Ο Μέσι έχει κατακτήσει τα πάντα. Επτά φορές τη Χρυσή Μπάλα, τέσσερα Champions League και πληθώρα πρωταθλημάτων και Κυπέλλων με την Μπαρτσελόνα και την Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς επίσης ένα Κόπα Αμέρικα το περασμένο καλοκαίρι, το πρώτο του τρόπαιο με την Αργεντινή. Τώρα, θέλει την Κούπα που θα σφραγίσει το προφανές: ότι είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Ιστορία.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 19 Νοεμβρίου 2022.