Τον αγώνα Γερμανία – Ιαπωνία παρακολούθησε η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φάεσερ, η οποία μάλιστα έφερε το περιβραχιόνιο «One Love».

Η εικόνα της υπουργού δίπλα στον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ήταν απο τις πιο τρανταχτές και μάλιστα απαθανατίστηκε απ’ τον φωτογραφικό φακό.

Έχοντας αρχικά συνομιλία με τον πρόεδρο της γερμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, η Νάνσι Φάασερ κάθισε δίπλα στον πρόεδρο της FIFA, φορώντας το εν λόγω περιβραχιόνιο, εκφράζοντας έτσι με τον πιο τρανταχτό τρόπο την αντίθεσή της.

Υπενθυμίζεται πως η Παγκόσμια ομοσπονδία ξεκαθάρισε πριν από την έναρξη του Μουντιάλ 2022 πως θα υπάρξει τιμωρία για όσες ομάδες εμφανιστούν στα γήπεδα του Κατάρ, φορώντας τα συγκεκριμένα περιβραχιόνια (για στήριξη στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα).

Σύμφωνα με τους κανόνες της FIFA, ο εξοπλισμός της ομάδας δεν πρέπει να έχει πολιτικά, θρησκευτικά ή προσωπικά συνθήματα, δηλώσεις ή εικόνες, και κατά τη διάρκεια των τελικών διοργανώσεων της FIFA, ο αρχηγός κάθε ομάδας «πρέπει να φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού που παρέχεται από τη FIFA».