Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν ένα στείρο από ευκαιρίες παιχνίδι, η Ουρουγουάη έμεινε στο 0-0 με τη Νότια Κορέα στο «Education City», για τον όγδοο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ. 

Επρόκειτο για αναμέτρηση ισορροπημένη, η οποία, όμως, είχε μόλις μία τελική στην εστία, και αυτήν από την Ουρουγουάη. Οι Λατινοαμερικανοί έδωσαν την μπάλα στους Νοτιοκορεάτες, κυρίως επειδή φοβήθηκαν την ταχύτητά τους στην κόντρα. Ήταν μια σοφή επιλογή, επειδή οι μέσοι και οι επιθετικοί της ασιατικής ομάδας, προεξαρχόντων τον Σον και των δύο Χουάνγκ, του Ίνμπομ και του Ουί Τζο, παικτών του Ολυμπιακού, είναι ταχύτατοι, οπότε ο φόβος φυλούσε τα έρμα του Ντιέγκο Αλόνσο. 



Οι Ουρουγουανοί ξεκίνησαν με τους Νούνιες και Σουάρες επιθετικό δίδυμο και τον Βαλβέρδε... παντού, ενώ σχεδόν 10 λεπτά μετά την ευκαιρία του Ουί Τζο η «σελέστε» απάντησε με το δοκάρι στην κεφαλιά του Ντιέγο Γοδίν.


Ήταν φανερό ότι παρότι δεν έβρισκε στόχο στις προσπάθειές της, η Ουρουγουάη ένιωθε πιο άνετα στο δικό της μισό. Όταν αλίευσε ότι οι Κορεάτες είχαν δαπανήσει αρκετή ενέργεια, βγήκαν μπροστά προκειμένου να απειλήσουν με αξιώσεις. Ο Νούνιες σούταρε έξω στο 81', ενώ ο Βαλβέρδε πήγε να βάλει ένα εξαιρετικό γκολ στο 90', όμως το δοκάρι τον απέτρεψε να πανηγυρίσει. Η τελευταία ευκαιρία στο παιχνίδι ήταν ένα σουτ του Σον, που έφυγε έξω. Το άλλο ματς του ομίλου είναι προγραμματισμένο για τις 18:00, μεταξύ της Πορτογαλίας και της Γκάνας. 


Ουρουγουάη (Ντ. Αλόνσο): Ροσέτ, Κάσερες, Γκοδίν, Χιμένες, Ολιβέρα (79' Βίνια), Μπεντανκούρ, Βεσίνο (78' ντε λα Κρουζ), Βαλβέρδε, Πελίστρι (88' Βαρέλα), Νούνιες, Λ. Σουάρες (64' Καβάνι).
Νότια Κορέα (Π. Μπέντο): Σέουνγκ Γκιου Κιμ, Μουν Χουάν Κιμ, Γιουνγκ Γκουόν Κιμ, Μιν Τζάε Κιμ, Τζιν Σου Κιμ, Τζουνγκ, Σάνγκ Χο Να (75' Κανγκ ιν Λι), Λι (75' Σον Τζου Χο), Ίνμπομ Χουάνγκ, Σον, Ουί Τζο Χουάνγκ (74' Γκε Σουνγκ Τσο).