Ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας, Χάρι Κέιν, επέλεξε μια… διαφορετική επαναστατική επιλογή, μετά την απαγόρευση της FIFA στο περιβραχιόνιο One Love για τη στήριξη των ΛΟΑΤΚΙ+.

Ειδικότερα ο Άγγλος ποδοσφαιριστής εμφανίστηκε στο γήπεδο για τον πρώτο αγώνα της ομάδας του με την εθνική ομάδα του Ιράν, φορώντας στον αριστερό καρπό του ένα πανάκριβο χρυσό Rolex με… διαμάντια αξίας 624.000 ευρώ, στο καντράν του οποίου βλέπουμε τα χρώματα του ουράνιου τόξου, που είναι το σύμβολο στήριξης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Σημειώνεται πως η απαγόρευση της FIFA λίγο πριν από την πρώτη εμφάνιση της εθνικής Αγγλίας είχε χαλάσει τα σχέδια του Χάρι Κέιν, ο οποίος είχε διαμηνύσει ότι σκόπευε να φορέσει το επίμαχο περιβραχιόνιο One Love στον πρώτο αγώνα. Μετά την ανακοίνωση της απαγόρευσης, κάτι τέτοιο θα τον έφερνε αντιμέτωπο με ποινή που θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και στον αποκλεισμό, κάτι που δεν μπορούσε να διακινδυνεύσει.

Αποφάσισε έτσι να κάνει μια ηχηρή δήλωση στήριξης με το πανάκριβο Rolex… Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν δείχνουν ότι μάλλον δεν πέτυχε ακριβώς τον στόχο του, αλλά περισσότερο έδειξε ότι οι σταρ του ποδοσφαίρου με τα παχυλά συμβόλαια δύσκολα μπορούν να συνδεθούν με τα προβλήματα ανθρώπων που είναι θύματα διακρίσεων. Ενδεικτικά είναι ορισμένα από τα σχόλια στο Twitter. Ένας χρήστης σημείωσε ότι «δεν έκανε και τίποτα στη FIFA μοστράροντας ένα ρολόι του μισού εκατομμυρίου».

Ένας άλλος σχολίασε πιο δηκτικά: «Ο Χάρι Κέιν φόρεσε RAINBOW Rolex των 520 χιλιάδων λιρών πριν κερδίσει το Ιράν. Ουάου!!! Είναι επαναστάτης, ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να φοράς ένα ρολόι του μισού εκατομμυρίου».

Ένας άλλος χρήστης του Twitter σχολίασε καυστικά: «Αυτό είναι γενναιότητα! Αν βάψει και μία από τις Λαμποργκίνι του στα χρώματα του ουράνιου τόξου θα τον κάνουν άγιο».

Πηγή φωτογραφίας: twitter