Ό,τι προέβλεπαν οι καχύποπτοι με την προσωπικότητα των ποδοσφαιριστών της εθνικής ομάδας του Βελγίου επαληθεύτηκε στο παιχνίδι πρόκρισης για τη φάση των «16» του Παγκόσμιου Κυπέλλου με την εθνική Κροατίας (0-0) στο «Ahmad bin Ali» απέναντι στην Κροατία. Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν είχαν κάτι το διαβολικό στο ματς της τρίτης αγωνιστικής για τον έκτο όμιλο της διοργάνωσης και δεν βρήκαν το γκολ που ήθελαν, ώστε να νικήσουν και να γίνουν εκείνοι που θα προκρίνονταν στη φάση των «16». 







Οι Κροάτες, φιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης, παρέτειναν το «αντίο» του Λούκα Μόντριτς στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, την ώρα που οι Βέλγοι ποδοσφαιριστές, η «καλύτερη φουρνιά ποτέ» στη χώρα, μάλλον τελειώνουν τον κύκλο τους δίχως σπουδαία κατορθώματα. Η παρουσία στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου το 2018 είχε γίνει πρώτα από την ομάδα του 1986, ενώ εκείνη -σε αντίθεση με αυτήν τη γενιά- είχε φτάσει στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 1980, όταν και έχασε 2-1 από τη Δυτική Γερμανία. 









Ο Ισπανός τεχνικός Ρομπέρτο Μαρτίνεθ τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας τον Ρομέλου Λουκάκου στην ανάπαυλα και αυτή η αλλαγή παραλίγο να αποδώσει, όμως ο επιθετικός της Ίντερ έχασε μερικές σημαντικές ευκαιρίες. Από τη μεριά της, η Κροατία είχε τις δικές της καλές στιγμές, αλλά ο Τιμπό Κουρτουά κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι, μόνο που το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε. 







Κροατία (Ζλ. Κράνιτσαρ): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (90+2' Μάγερ), Κράμαριτς (64' Πάσαλιτς), Λιβάγια (64' Πέτκοβιτς), Πέρισιτς.
Βέλγιο (Ρ. Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Ντεντόνκερ (72' Τίλεμανς), Αλντεβάιρελντ, Βερτόνχεν, Μενιέ (87' Ε. Αζάρ), Ντε Μπρόινε, Βίτσελ, Καστάνιε, Τροσάρ, Μέρτενς (46' Λουκάκου), Καράσκο (72' Ντοκού).