Το Μαρόκο ήθελε νίκη απέναντι στον Καναδά ο οποίος ήταν αποκλεισμένος, αλλά ουδόλως αδιάφορος, για να προκριθεί στη φάση των «16» του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Όπερ και εγένετο, με το τελικό 2-1 στο «Al Thumama» να χαρίζει στην αφρικανική ομάδα την πρώτη θέση στον έκτο όμιλο και την πρόκριση, μετά το 1986 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού. 



Τότε, μάλιστα, η αφρικανική ομάδα είχε γίνει η πρώτη στην Ιστορία της Μαύρης Ηπείρου που έφτασε στα προημιτελικά του θεσμού, καθώς απέκλεισε τη Βουλγαρία 2-0 στη φάση των «16». Μάλιστα, είχε δώσει την ψυχή της για την πρόκριση στα ημιτελικά, πριν ηττηθεί στα πέναλτι από τη φιναλίστ της διοργάνωσης Δυτική Γερμανία. 





Το Μαρόκο άνοιξε το σκορ με τον Χακίμ Ζίγες στο 4', έπειτα από παιδαριώδες λάθος του τερματοφύλακα των Βορειοαμερικανών, Μίλαν Μπόριαν, ενώ ο Ασράφ Χακίμι έκανε την ασίστ στον Γιουσέφ εν Νεσιρί, ο οποίος σκόραρε στο 23' και έγινε ο πρώτος Μαροκινός στην Ιστορία που το κάνει σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα. 




Ο Καναδάς μείωσε με το αυτογκόλ του Ναγιέφ Αγκέρ στο 40' και πίεσε ώστε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας. Παραλίγο να τα καταφέρει, όμως ο Χάτσιντσον βρήκε το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά. 







Καναδάς (Τζ. Χάρντμαν): Μπόριαν, Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Αντεκούγκμπε (61' Κονέ), Οσόριο (65' Λαρέγια), Κέι (60' Χάτσινσον), Ντέιβις, Μπιουκάναν, Λάριν (60' Ντέιβιντ), Χόιλετ (76' Γουόδερσπουν).
Μαρόκο (Β. Ρεγκράουι): Μπόνο, Χακιμί (85' Τζαμπράν), Αγκουέρντ, Σαΐς, Μαζραουί, Ουναχί (77' Ελ Γιαμίκ), Άμραμπατ, Σαμπιρί (65' Αμαλάχ), Ζιγές (76' Χαμντάλαχ), Εν Νεσιρί, Μπουφάλ (65' Αμπουκλάλ).