Από την Ντόχα μέχρι το Μπουένος Άιρες πανηγύρισαν οι Αργεντινοί φίλαθλοι την πρόκριση της ομάδας τους στα προημιτελικά του Μουντιάλ.
Οι Αργεντινοί τρελάθηκαν… Ή μήπως όχι; Η αλήθεια είναι ότι ήταν πάντα τρελοί για το ποδόσφαιρο.

Δεν μπορούν να συγκρατήσουν τον ενθουσιασμό τους, πόσω μάλλον όταν βλέπουν την εθνική τους ομάδα να προκρίνεται στα προημιτελικά του παγκοσμίου κυπέλλου.

Ο Μέσι έβαλε την υπογραφή του στην πρόκριση επί της Αυστραλίας. Το πρώτο του γκολ σε νοκ άουτ φάση παγκοσμίου κυπέλλου πανηγυρίστηκε από την Ντόχα μέχρι το Μπουένος Άιρες.

Έντονα όμως έζησαν το παιχνίδι και οι Αυστραλοί. Είδαν την ομάδα τους να χάνει με 2-1 από την Αργεντινή όμως χειροκρότησαν την προσπάθεια που κατέβαλε.

Οι πρώτοι πάντως που είδαν την εθνική τους να προκρίνεται στα προημιτελικά ήταν οι Ολλανδοί, που απέκλεισαν τους Αμερικανούς και θα βρουν απέναντι τους την Αργεντινή.

Αγωνία για τον Πελέ

Με μεγάλη αγωνία η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί την εξέλιξη της πορείας της υγείας του Πελέ, που δίνει σκληρή και άνιση μάχη με τον καρκίνο εν μέσω Μουντιάλ.

Οι μεταστάσεις, η μη ανταπόκριση στη χημειοθεραπεία -σύμφωνα με τα ρεπορτάζ – και η μεταφορά του σε νοσοκομείο τελικού σταδίου, φέρνουν μηνύματα συμπαράστασης από όλους στο Κατάρ. Η λατρεία στο πρόσωπό του εκφράζεται σε ουρανοξύστες, ακόμα και με προσκύνημα στο άγαλμα, του κατά πολλούς κορυφαίου όλων των εποχών. Μπορεί τόσο ο ίδιος όσο και οι γιατροί να στέλνουν μηνύματα σταθερότητας, η αγωνία εντούτοις παραμένει μεγάλη.