Mε πρωταγωνιστή τον «διαστημικό» Γκονσάλο Ράμος και το χατ-τρικ που σημείωσε, η Πορτογαλία «έκανε πλάκα» στην Ελβετία, κερδίζοντας την με σκορ 6-1 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Ο Φερνάντο Σάντος πήρε τη... γενναία απόφαση να αφήσει στον πάγκο τον Κριστιάνο Ρονάλντο και δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλόγη του. Ο πολύπειρος τεχνικός των Ιβήρων στις δηλώσεις του μετά το ματς αναφέρθηκε στον CR7, τον οποίο χαρακτήρισε ως παράδειγμα ενός σπουδαίου αρχηγού.

«Ήταν μια καλή εμφάνιση, ένα υπέροχο παιχνίδι, αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες. Είχαν πολύ καλή εικόνα, αλλά τώρα πρέπει να... προσγειωθούμε στη Γη. Ήταν υπέροχο, ήταν εξαιρετικό, αλλά τώρα έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι σε τέσσερις μέρες. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με εμένα και τον αρχηγό (Ρονάλντο). Είμαστε φίλοι πολλά χρόνια. Οι παίκτες παίρνουν αποφάσεις. Δεν μας επηρεάζουν αυτά τα πράγματα. Το εξήγησα ήδη, αυτό το κομμάτι είχε λυθεί πλήρως και έδωσε το εξαιρετικό παράδειγμα ενός σπουδαίου αρχηγού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 68χρονος προπονητής.