Γάλλοι επικράτησαν με 1-2 έναντι της Αγγλίας σε ένα σπουδαίο ντέρμπι και πλέον απέχουν δύο βήματα από το πρώτο repeat σε Μουντιάλ μετά από 60 ολόκληρα χρόνια.

Οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση να χτυπήσουν η μία την άλλη περισσότερο στις αντεπιθέσεις, πράγμα που έδινε γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι καθώς με το που κάποιος έκλεβε την μπάλα, την προωθούσε άμεσα στο επιθετικό τρίτο.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις από την νίκη της Γαλλίας επί της Αγγλίας

Μπορεί στο πρώτο τέταρτο να μην κατάφερε καμία από τις δύο να βγάλει καθαρή φάση, όμως τότε ήρθε ο Ορελιέν Τσουαμενί. Με έναν κεραυνό πραγματικά εν στάσει, ο νεαρός άσσος της Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε τον Πίκφορντ με τον Άγγλο γκολκίπερ να αιφνιδιάζεται και να μην αντιδρά με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Γιορίς κράταγε μόνος του τη Γαλλία σταματώντας τον Κέιν

Σε αντίθεση με τον Τζόρνταν Πίκφορντ, ο Ουγκό Γιορίς όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί. Και το κατάλαβε καλύτερα από όλους ο συμπαίκτης του στην Τότεναμ, Χάρι Κέιν. Πρώτα ο Γάλλος γκολκίπερ τον σταμάτησε εξαιρετικά σε τετ α τετ.

Και λίγο αργότερα, η… ενδοοικογενειακή μάχη των αρχηγών συνεχίστηκε με τον Γιορίς να σταματά εκ νέου το ξαφνικό μακρινό σουτ του Χάρι Κέιν. Σε ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, τη διαφορά την έκαναν οι τερματοφύλακες. Όπου χρειάστηκε ο Γιορίς επενέβη ενώ ο Πίκφορντ όχι.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι Άγγλοι μπήκαν με σαφή διάθεση να ισοφαρίσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και ο Τζουντ Μπέλιγχαμ βρέθηκε… έναν Γιορίς μακριά από το να πετύχει το απόλυτο γκολ του Μουντιάλ. Όμως ο αρχηγός των «Τρικολόρ» ήταν ξανά εκεί.

Ο Κέιν ισοφάρισε και έφτασε τον Γουέιν Ρούνεϊ

Όπως αποδείχθηκε, ο μόνος τρόπος να νικηθεί ο Ουγκό Γιορίς ήταν από την άσπρη βούλα. Ο Μπουκάγιο Σάκα κέρδισε το πέναλτι μετά από άτσαλο μαρκάρισμα του σκόρερ Τσουαμενί. Την εκτέλεση ανέλαβε ο αρχηγός Χάρι Κέιν ο οποίος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Με αυτό το γκολ ο επιθετικός της Τότεναμ ισοφάρισε τον Γουέιν Ρούνεϊ στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας.

Με εξαίρεση ένα χλιαρό σουτ του Ραμπιό το οποίο περισσότερο ζέστανε τον Πίκφορντ, οι Άγγλοι ήταν αυτοί που όχι μόνο είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δημιουργούσαν και ευκαιρίες στα καρέ του Γιορίς. Αποκορύφωμα όλων, η κεφαλιά του Χάρι Μαγκουάιρ η οποία κατέληξε ελάχιστα άουτ βρίσκοντας μάλιστα ελάχιστα το κάθετο δοκάρι.

Η ώρα του σπουδαίου Ολιβιέ Ζιρού

Και εκεί που όλα έδειχναν πως ήταν θέμα χρόνου να σκοράρουν οι Άγγλοι, αυτός που σκόραρε ήταν ο Ολιβιέ Ζιρού. Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για την εθνική Γαλλίας έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του (με την μικρή συμβολή του Μαγκουάιρ ο οποίος άθελά του άλλαξε ελάχιστα την πορεία της μπάλας).

O Κέιν είχε την ευκαιρία να γράψει ιστορία αλλά την πέταξε στα… περιστέρια

Παρ’ όλο που η Γαλλία προηγήθηκε, η Αγγλία δε σταμάτησε να πιέζει. Ένα αφελές μαρκάρισμα του Τεό Ερναντέζ στον Μέισον Μάουντ οδήγησε τον διαιτητή Σαμπάιο στην οθόνη του VAR η οποία και του άλλαξε γνώμη.

Ο Βραζιλιάνος διαιτητής καταλόγισε την εσχάτη των ποινών και ο Κέιν είχε χρυσή ευκαιρία όχι μόνο να ισοφαρίσει το σκορ για την ομάδα του αλλά ταυτόχρονα να ξεπεράσει τον Γουέιν Ρούνεϊ στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ της εθνικής Αγγλίας. Όμως, ο άσσος της Τότεναμ λύγισε από το βάρος της τεράστιας αυτής ευθύνης και έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ.

Οι μαζεμένες αλλαγές του Σάουθγκεϊτ περισσότερο μπέρδεψαν παρά βοήθησαν την ομάδα του η οποία είχε μια τελευταία χρυσή ευκαιρία να προκριθεί. Το φάουλ του Μάρκους Ράσφορντ, όμως, πέρασε ελάχιστα εκατοστά πάνω από την εστία του εξουδετερωμένου Γιορίς και έτσι οι Γάλλοι έφτασαν σε μια σπουδαία πρόκριση.


Βίντεο από τον αγώνα