Έφυγε από τη ζωή την Τρίτη, σε ηλικία 91 ετών, ο Γιάννης Διακογιάννης, δημοσιογράφος, συγγραφέας, ραδιο-σχολιαστής και παρουσιαστής αθλητικών εκπομπών της τηλεόρασης.

Με συγκίνηση τον αποχαιρέτησε ένας από τους σημαντικότερους «μαθητές» του, μαζί με τον οποίο περιέγραψαν πολλούς τελικούς ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σωτηρακόπουλος σημείωσε: «Για τον Γιάννη Διακογιάννη δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα. Ο Γιάννης σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων. Δεν νομίζω πως υπήρξαν άνθρωποι τόσο επιδραστικοί στον χώρο τους, όσο υπήρξε εκείνος στον δικό του. Δεν ξέρω πόσος κόσμος έγινε αθλητικός συντάκτης ή δημοσιογράφος επηρεασμένος από τη φωνή του Γιάννη Διακογιάννη, από τα ταξίδια που μας έκανε η φωνή του. Δεν ξεπεράστηκε και δεν θα ξεπεραστεί ποτέ, το λέω σήμερα, το έλεγα πριν. Δεν μπορεί κανείς να έχει το εύρος των γνώσεών του. Στο ποδόσφαιρο έπαιζες μαζί του και καταλάβαινε και ο τελευταίος στο τελευταίο σημείο της Ελλάδας τι λέει. Καταλάβαινες στον στίβο, έτρεχες μαζί με τους αθλητές. Κολύμπαγες μαζί με τους αθλητές. Γινόταν ένα στους αγώνες του κόσμου μαζί με τον κόσμο».

Και συνέχισε: «Ήταν, είναι και θα είναι το σημείο αναφοράς. Ήταν ένας φοβερός άνθρωπος, φοβερός στην παρέα και σπουδαίος άνθρωπος. Η τηλεόραση είναι εικόνα, αυτό έλεγε όλη την ώρα. Δεν είναι ατελείωτα τα λόγια».