Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, πρωταγωνίστησε σε ένα αρνητικό περιστατικό κατά τη διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος της σορού του θρυλικού Πελέ, στο γήπεδο της Σάντος, καθώς έβγαζε selfie και φωτογραφίες μπροστά από το φέρετρο του «Βασιλιά» και όπως ήταν φυσικό ξεσήκωσε θύελλα αρνητικών σχολίων.

Ο Ελβετός παράγοντας της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, μέσα από μία ανάρτησή του στο instagram θέλησε να ξεκαθαρίσει τους λόγους που συνέβη αυτό, λέγοντας πως πρώην συμπαίκτες του και μέλη της οικογένειάς του ζήτησαν από τον ίδιο να βγάλει φωτογραφίες και πως δεν θα έκανε κάτι που θα πρόσβαλε τη μνήμη του Πελέ.

Το ποστ του Ινφαντίνο ανέφερε:

«Μόλις προσγειώθηκα από το ταξίδι μου στη Βραζιλία, όπου είχα το προνόμιο να συμμετάσχω στο όμορφο προσκύνημα στον Πελέ που έγινε στη Vila Belmiro, στο Σάντος. Είμαι απογοητευμένος αφού ενημερώθηκα ότι προφανώς δέχομαι κριτική από κάποιους επειδή έβγαλα selfie και φωτογραφίες στην τελετή χθες.

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ήταν τιμή που οι συμπαίκτες και τα μέλη της οικογένειας του μεγάλου Πελέ με ρώτησαν αν μπορούσα να βγάλω μερικές φωτογραφίες μαζί τους. Και προφανώς συμφώνησα αμέσως.

Στην περίπτωση της selfie, οι συμπαίκτες του Πελέ ζήτησαν να κάνουμε μια selfie όλων μας μαζί, αλλά δεν ήξεραν πώς να το κάνουν. Έτσι, για να είμαι χρήσιμος, πήρα το τηλέφωνο ενός από αυτούς και του έβγαλα τη φωτογραφία όλων μας.

Αν το να είμαι χρήσιμος σε έναν συμπαίκτη του Πελέ δημιουργεί κριτική, χαίρομαι να τη δεχτώ και θα συνεχίσω να είμαι χρήσιμος όπου μπορώ σε όσους συνέβαλαν στη συγγραφή θρυλικών σελίδων του ποδοσφαίρου.

Τρέφω τόσο πολύ σεβασμό και θαυμασμό για τον Πελέ και για τη χθεσινή τελετή που δεν θα έκανα ποτέ κάτι που θα ήταν ασέβεια με οποιονδήποτε τρόπο.

Ελπίζω ότι όσοι δημοσίευσαν ή είπαν πράγματα χωρίς να γνωρίζουν και χωρίς να αναζητήσουν πληροφορίες θα μπορούσαν να έχουν την ευπρέπεια και το θάρρος να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος και να διορθώσουν αυτά που είπαν.

Το πιο σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Βασιλιά Πελέ, και ενώ πρότεινα ταπεινά στις 211 ομοσπονδίες μελών μας τουλάχιστον ένα γήπεδο ποδοσφαίρου ή χώρος να φέρει το όνομά του, θα δώσουμε το παράδειγμα δίνοντας στο γήπεδο της έδρας μας το όνομα».