Να ήταν... κι άλλες. Δεν πέρασε ένα λεπτό από τη στιγμή που άρχισαν την εξαιρετικά δύσκολη άσκησή τους και οι δύο αθλητές του Iron Body από την Κρήτη είχαν ήδη σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ, αφού είχαν κάνει 43 δίδυμες κάμψεις. Ήταν τέτοια η ευκολία που το έκαναν, που μπορούσαν μέχρι και να φάνε... λιχουδιές τα Χριστούγεννα. 

Συγκεκριμένα, στις 21 Δεκεμβρίου 2022 οι δύο αθλητές του Iron Body Γιώργος Κοτσιμπός και Απόστολος Δέρβας κατάφεραν να κάνουν 58 διαδοχικές δίδυμες κάμψεις χωρίς διακοπή (most consecutive tandem push-ups), συνθλίβοντας το προηγούμενο Ρεκόρ Γκίνες, που ήταν 39 επαναλήψεις και ανήκε σε δύο αθλητές από τις ΗΠΑ

Ύστερα από αρθροσκόπηση


Ο αθλητής Γιώργος Κοτσιμπός είναι ήδη κάτοχος ενός Ρεκορ Γκίνες στα «Hand release pushups in one minute», δηλαδή τις κάμψεις με τα χέρια να μην κάνουν επαφή με το έδαφος κατά την άνοδο, τον Δεκέμβριο του 2020, ύστερα από τραυματισμό που είχε στο χέρι. Αμέσως μετά το ρεκόρ τραυματίστηκε στον ώμο και τη μακρά κεφαλή του δικεφάλου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί αρθροσκοπική επέμβαση και πολύμηνη αποκατάσταση. Ο Γιώργος Κοτσιμπός, όμως, γνωρίζοντας πώς να πετυχαίνει τους στόχους του, με τη βοήθεια του φυσικοθεραπευτή του Iron Body, Κώστα Σταθόπουλου, και το προπονητικό τιμ, κατάφερε και βγήκε νικητής πετυχαίνοντας και το δεύτερο Ρεκόρ Γκίνες.

Το έχουν πάρει... σκοινί κορδόνι

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρεκόρ των Γιώργου Κοτσιμπού και Απόστολου Δέρβα αποτελεί το τέταρτο συνολικά των αθλητών του Iron Body project.

Το πρώτο είχε σημειωθεί το καλοκαίρι του 2019, όταν ο προπονητής και αθλητής του Iron Body, Κώστας Σταθόπουλος, εκτέλεσε 44 κάμψεις με κλειστή λαβή πάνω σε ιατρικές μπάλες μέσα σ’ ένα λεπτό.



Το δεύτερο ρεκόρ καταγράφηκε τον Δεκέμβριο του 2019, όταν ο αθλητής του Iron Body, Θανάσης Ζωάκης, εκτέλεσε 22 επαναλήψεις σε most Burpee to pull up σε ένα λεπτό.

Το τρίτο ανήκει στον Γιώργο Κοτσιμπό, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2020 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στις κάμψεις με απελευθέρωση χεριών με 64 επαναλήψεις το λεπτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάρριψη του ρεκόρ έγινε στο Ηράκλειο, στο Iron Body Project (οδός Μύσωνος 5). Το Iron Body ευχαριστεί τον Σύνδεσμο Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Ηρακλείου και συγκεκριμένα τις εξειδικευμένες κριτές Ειρήνη Μανουσιουδάκη και Σταματία Παπαδάκη.