Οι οκτώ ομάδες που συνέχιζαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος είχαν ήδη γίνει γίνει γνωστός από το μεσημέρι της Πέμπτης, αν και προϋποτίθεντο, μια και ο Πανσερραϊκός νίκησε 1-0 εκτός έδρας τον Απόλλωνα Πόντου και, με δύο επικρατήσεις (3-0 στο πρώτο παιχνίδι), πήρε το εισιτήριο για τους «8» και την αντάμωση με την ΑΕΚ.

Την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου, βγήκε το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών από την ΕΠΟ. Τα πρώτα παιχνίδια των ομάδων θα γίνουν την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου, ενώ μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 25 του μήνα, θα γίνουν και οι ρεβάνς. Οι ώρες για τα δεύτερα ματς, που θα δώσουν οριστικά την πρόκριση στις τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο, θα οριστούν σε μεταγενέστερο χρόνο. 

Πάντως, από τη φάση των «16» είχαν βγει οι διασταυρώσεις μέχρι και τα ημιτελικά. Έτσι ήταν κάπως βέβαιο ότι ο ΠΑΟΚ θα αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά, ενώ, εφόσον ο Ολυμπιακός περάσει τον Άρη και η ΑΕΚ τον Πανσερραϊκό, οι «ερυθρόλευκοι» και η «Ένωση» πρόκειται να ανταμώσουν ένα βήμα πριν τον τελικό. Από τη φάση των «16», αξίζει να σημειωθεί, η πρόκριση κρίνεται σε δύο παιχνίδια. 

Το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών (18/1)


14:00 Απόλλων Παραλιμνίου-Λαμία

17:30 ΑΕΚ-Πανσερραϊκός

19:00 Ολυμπιακός-Άρης

20:30 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Τα πιθανά ζευγάρια των ημιτελικών 

ΑΕΚ-Πανσερραϊκός/Ολυμπιακός-Άρης

Απόλλων Παραλιμνίου-Λαμία/ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός