Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Βίρτους Μπολόνια 85-83 εκτός έδρας και έφτασε τις 12 νίκες σε 18 παιχνίδια του στη Euroleague, ενώ βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. 

Το ρεπορτάζ του MEGA αναφέρει τα εξής: «Ο Λούντμπεργκ αστοχεί, άστοχος είναι αμέσως μετά και ο Τζόρνταν Μίκι. Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη φωτιά στην τελευταία επίθεση, αλλά πήρε αυτό που ήθελε στην Μπολόνια.

Μια νίκη επί της Βίρτους με 85-83, που τον φέρνει ξανά σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της Euroleague. Χωρίς τον Κώστα Σλούκα, που έμεινε στο ξενοδοχείο με στομαχικές διαταραχές, αλλά με έναν ΜακΚίσικ να τον "πιεις στο ποτήρι".

"Ο Σλούκας δεν θα έπαιζε απόψε, άρα ήξερα ότι μάλλον θα έπαιρνα περισσότερα λεπτά κι έπρεπε να δουλέψω πολύ πιο σκληρά. Τελικά όλο αυτό λειτούργησε προς όφελός μας", δήλωσε ο Μακ Κίσικ.

Ο Μακ Κίσικ έβαλε μεγάλα σουτ στο τέλος κι έφτασε τους 21 πόντους. Ο Παπανικολάου πέτυχε 17 κι ένα τεράστιο τρίποντο 1,5 λεπτό πριν από το φινάλε, που ήταν το μισό παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 63-53 στο 30’, στο τέλος βρήκε μπελά από τον οίστρο του Τεόντοσιτς, όμως αυτοί οι δύο τον κράτησαν όρθιο. Μαζί με τον συγκλονιστικό Βεζένκοφ, που κανονικά δεν έπρεπε να παίξει, γιατί είχε κι αυτός πρόβλημα με το στομάχι του, αλλά τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ.

"Ο Βεζένκοφ ήταν άρρωστος και δεν επρόκειτο να παίξει, αλλά τελικά έπαιξε και μάλιστα πολύ. Κατατάσσω αυτή τη νίκη στις πιο σημαντικές", δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Αμέσως μετά την επιστροφή της αποστολής στην Αθήνα ο Αϊζάια Κάνααν εισήχθη στο νοσοκομείο με έντονους πόνους. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι έχει πέτρα στα νεφρά και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή.