Δε λέει να σταματήσει η γκαντεμιά φέτος στον Ολυμπιακό. Πάνω που με τις επιστροφές των Μιλουτίνοφ και Πετρούσεφ ο Γιώργος Μπαρτζώκας έβλεπε όλους τους παίκτες του διαθέσιμους, ήρθε η ίωση του Κώστα Παπανικολάου για να τον θέσει εκτός των πρώτων μαχών απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο "Παλαού Μπλαουγκράνα" για τα Playoffs της Euroleague. Αντίθετα ο Τόμας Γουόκαπ θα βρίσκεται κανονικά στην αποστολή καθώς έβγαλε μέρος της προπόνησης. 

Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

"O Κώστας Παπανικολάου ταλαιπωρείται από ίωση και δεν θα ακολουθήσει την αποστολή στην Βαρκελώνη. Ο Τόμας Γουόκαπ έβγαλε σήμερα (23/04) μέρος της προπόνησης και θα ταξιδέψει στην Ισπανία".

Πώς θα καλύψει το κενό του Παπανικολάου ο Γιώργος Μπαρτζώκας - Η ευκαιρία του Μπραζντέικις

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πλέον θα κληθεί να βρει τον τρόπο ώστε να καλύψει το κενό ενός εκ των πιο κομβικών παικτών του φετινού ρόστερ. Μοιάζει βέβαιο ότι θέση στην αρχική πεντάδα θα έχει ο Ίγκνας Μπραζντέικις ώστε να ματσάρει το physicality του Κάλινιτς. Ο Λιθουανό-Καναδός φόργουορντ από εκεί που φλέρταρε με το να βρίσκεται εκτός δωδεκάδας, πλέον έχει χρυσή ευκαιρία να κάνει έστω και την ύστατη στιγμή το step-up που περιμένουν άπαντες στο λιμάνι.

Εκτός του "Μπραζ" υπάρχουν πάντα και οι Λαρεντζάκης - ΜακΚίσικ που θα έχουν αυξημένο χρόνο και ρόλο ελέω της απουσίας του αρχηγού. Ακόμη, μπορεί για λίγα λεπτά να εμφανιστεί και ο Πίτερς στο "3", ιδίως αν ο Πετρούσεφ είναι σε καλή σωματική κατάσταση.

Τέλος, εφόσον οι ανάγκες του παιχνιδιού το επιτρέψουν, δίνεται μεγάλη ευκαιρία ώστε ο Ολυμπιακός να κλείσει επιτέλους παιχνίδι με τον Κάνααν στο πλάι των Γουόκαπ και Γουίλιαμς-Γκος στην περιφέρεια. Ειδικά ο "Ησαΐας" μοιάζει πιο διψασμένος από ποτέ ώστε να ηγηθεί της ομάδας του Πειραιά. 

Όσες λύσεις και να υπάρχουν, όμως, ειδικά η συγκεκριμένη απουσία μοιάζει η χειρότερη δυνατή. Η απουσία του αρχηγού από τα αποδυτήρια θα είναι αισθητή. Αυτό όμως μπορεί από την άλλη να συσπειρώσει ακόμη περισσότερο τους υπόλοιπους. Άλλωστε αν υπάρχει μια ομάδα που αποδεδειγμένα έχει δείξει ότι βγαίνει πιο δυνατή από τις δυσκολίες της, αυτή είναι ο Ολυμπιακός!