Μπορεί να... ξεχάσεις αν είσαι ο κάτοχος 21 Major και αυτό συνέβη με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, στη συνέντευξη Τύπου μετά την άνετη επικράτησή του, 3-0 σετ, με τον Αυστραλό Άλεξ ντε Μινόρ για τον τέταρτο γύρο του Australian Open στη Μελβούρνη. 

Μάλιστα, ο «Νόλε» δεν ξέχασε απλώς ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, τον οποίο έφερε ως παράδειγμα για να εξηγήσει ότι η δική του εμπειρία δεν έχει σημασία την ώρα της κρίσης, έπαιξε σε τελικό Major, αλλά ότι πάλεψε... μαζί του για το τρόπαιο του Roland Garros το φθινόπωρο του 2021. Αυτό, μάλιστα, έγινε σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα πέντε σετ και που ο Σέρβος βρέθηκε 2-0 ποίσω. 

«Το γεγονός πως είμαι ο μόνος με τίτλο Grand Slam στην οκτάδα, αλλά και ο μόνος που έχει φτάσει σε τελικό δεν νομίζω ότι θα κάνει μεγάλη διαφορά. Τουλάχιστον για μένα δεν έχει τόσο σημασία. Γνωρίζω, για παράδειγμα, πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο πιο έμπειρος από τους υπόλοιπους στα προημιτελικά. Έχει ήδη παίξει πολλές φορές σε τελική φάση αλλά δεν νομίζω ότι έχει φτάσει μέχρι τον τελικό», είπε αρχικά ο Τζόκοβιτς, ο οποίος απάντησε σε σχετική ερώτηση. 

Δημοσιογράφος τού επεσήμανε το λάθος. Τότε ο θρυλικός τενίστας σχολίασε «Σωστά! Λάθος μου. Αυτό που ήθελα να πω ως κομπλιμπέντο προς τον ίδιο είναι πως φαίνεται πως είναι έτοιμος για την κατάκτηση του τίτλου. Ο τρόπος που παίζει τον φέρνει όλο και πιο κοντά». Ο Τσιτσιπάς, ειρήσθω εν παρόδω, είναι προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει τον 21χρονο Τσέχο Γίρι Λεχέτσκα το πρωί της Τρίτης, στις 11:15 κατά τους διοργανωτές, για μία θέση στα ημιτελικά του πρώτου Major της χρονιάς. Ο Έλληνας τενίστας έχει φτάσει σε αυτό το στάδιο τόσο το 2019 όσο και τα δύο τελευταία χρόνια (2021, 2022).