Θύμα ρατσισμού, ακόμα και όταν ήταν μαθητής σχολείου, εξομολογήθηκε ότι έπεσε ο 7 φορές πρωταθλητής στη Formula 1, Λιούις Χάμιλτον.

Όπως είπε στο podcast, με τίτλο «On Purpose», τα χρόνια του σχολείου ήταν «τα πιο τραυματικά και δύσκολα», λέγοντας ότι του πετούσαν μπανάνες και τον αποκαλούσαν «Νέγρο».

«Ήμουν θύμα bullying από την ηλικία των 6 ετών. Στο σχολείο αυτό ήμουν το ένα από τα τρία παιδιά με διαφορετικό χρώμα δέρματος και τα μεγαλύτερα, δυνατότερα παιδιά μου πετούσαν μπανάνες και με αποκαλούσαν "νέγρο". Ήταν δύσκολο να έχω ανθρώπους να με αποκαλούν μπάσταρδο και να μην ξέρω πού ανήκω», επισήμανε ο Βρετανός οδηγός.

Συνεχίζοντας την αφήγησή του, μιλώντας για τα όσα βίωσε ως μαθητής, ο 38χρονος Χάμιλτον είπε ακόμα ότι «στο γυμνάσιο ήταν 6 ή 7 μαύρα παιδιά, σε σύνολο 1.200 παιδιών, και 3 από εμάς μας έστελναν συνεχώς στο γραφείο του διευθυντή. Ένιωθα ότι το σύστημα ήταν εναντίον μου και κολυμπούσα κόντρα στο κύμα».

«Ήταν πολλά πράγματα που καταπίεσα. Δεν ένιωθα ότι μπορούσα να πάω στο σπίτι μου και να πω στους γονείς μου οτι τα παιδιά αυτά με αποκαλούσαν "νέγρο" ή ότι μου έκαναν bullying ή ότι με χτυπούσαν καθημερινά, δεν ήθελα ο πατέρας μου να πιστεύει ότι δεν ήμουν δυνατός», πρόσθεσε ο Χάμιλτον.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λιούις Χάμιλτον ο μοναδικός μαύρος οδηγός στην F1.

Τα τελευταία χρόνια, έχει ιδρύσει την οργάνωση Mission 44, με στόχο τη στήριξη ατόμων από ευάλωτες ομάδες.

*Φωτογραφία: Reuters