Ενώ ο Ντάνι Άλβες, Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, βρίσκεται υπό κράτηση από την περασμένη Παρασκευή ως κατηγορούμενος για βιασμό 23χρονης στο κλαμπ «Sutton» της Βαρκελώνης λίγο πριν μπει το νέο έτος, τα στοιχεία φαίνεται ότι δυσχεραίνουν τη θέση του. Ο ίδιος, που ισχυρίζεται ότι η επαφή τους ήταν συναινετική, έπεσε σε αντιφάσεις κατά την κατάθεσή του, ενώ οι Αρχές ανέφεραν ότι το κορίτσι θυμόταν επακριβώς αυτό που του είχε συμβεί και δεν υπέπεσε σε παρόμοιο ολίσθημα. 

Μάλιστα, φαίνεται ότι, πλην της σεξουαλικής κακοποίησης, ο νυν 39χρονος ποδοσφαιριστής χτύπησε τη νεαρή στο πρόσωπο, αυτό, τουλάχιστον, αναφέρεται στην εφημερίδα «O Globo». 



Σε ό,τι αφορά την κατάθεση της κοπέλας, περιέγραψε λεπτομερώς τι φέρεται να διημείφθη μεταξύ εκείνης και του Ντάνιελ Άλβες στο μπάνιο του «Sutton». «Του είπα ότι ήθελα να φύγω και μου είπε ότι δεν μπορούσα να φύγω», είπε στις τοπικές αρχές. «Με έπιασε από το λαιμό, δεν ξέρω αν και από τα μαλλιά και με πέταξε κάτω, πόνεσα», ανέφερε.

Έπειτα, η νεαρή φέρεται να αναγκάστηκε από τον Βραζιλιάνο  να του κάνει στοματικό σεξ. «Αντιστάθηκα, αλλά ήταν πολύ πιο δυνατός από εμένα», είπε. Το ρεπορτάζε ανέφερε πως όταν αρνήθηκε αρχικά, ο Άλβες τής επιτέθηκε. «Με χτυπούσε στο πρόσωπο, ένιωθα ότι πνιγόμουν, όχι γιατί με έσφιγγε, αλλά εξαιτίας της αγωνίας που ένιωθα», προσέθεσε. «Μετά απομακρύνθηκε και άρχισε να ντύνεται, οπότε σηκώθηκα κι εγώ και γύρισα να ανοίξω την πόρτα, αλλά μου είπε, «δεν θα φύγεις από εδώ, θα φύγω πρώτος», είπε.



Η νεαρή δεν μπόρεσε να αναφέρει με ακρίβεια πόσο χρόνο χρειάστηκε να φύγει από το μπάνιο, καθώς ήταν νευρική και δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα. 

Μία φίλη του φερόμενου ως θύματος του Ντάνι Άλβες είπε σε δήλωση στο ισπανικό δικαστήριο ότι ο Βραζιλιάνος το κακοποίησε.

Πλέον, αυτό που ψάχνουν αστυνομικοί από τη Μονάδα κατά της Σεξουαλικής Βίας (UCAS) είναι αναφορές και μαρτυρίες για ό,τι έγινε στο κλαμπ, στις 30 Δεκεμβρίου 2022. Έργο δύσκολο, αν και έχουν συλλέξει αναφορές από δεκάδες άτομα που βρίσκονταν στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Εξακολουθούν να προσπαθούν να εντοπίσουν περισσότερους πιθανούς μάρτυρες. Επίσης, πλάνα από κάμερες ασφαλείας έγιναν αντικείμενο ανάλυσης από τους ερευνητές.

Ο 39χρονος Άλβες μπορεί να ετοιμάζει την υπεράσπισή του, όμως τα στοιχεία «αδυνατίζουν» την εκδοχή του. Οι αντιφάσεις του και τα βίντεο που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, είναι στοιχεία που φαίνεται ότι βαρύνουν τον παίκτη. Αυτό που επί του παρόντος τον βαραίνει έτι περαιτέρω, είναι ότι η σύζυγός του, η 29χρονη Ζοάνα Σανς, έσβησε όλες τις κοινές φωτογραφίες τους από τα social media

Η εφημερίδα «El Periodico», επί παραδείγματι, αναφέρει πως ο Βραζιλιάνος παίκτης άλλαξε την εκδοχή του για την υπόθεση, σε κατάθεση στο Δικαστήριο. Μέρες πριν, είχε ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε το θύμα, τόσο στην Αστυνομία όσο και σε συνέντευξή του σε ισπανικό πρόγραμμα. Στην κατάθεση, όμως, δήλωσε ότι υπήρχε πράξη, αλλά υποστηρίζει ότι ήταν συναινετική. Στο ισπανικό ραδιόφωνο «Cadena Ser» ακούστηκε πως η υπεράσπιση του παίκτη ζητά νέα κατάθεση.

«Το ένταλμα σύλληψης δίνει πλήρη αξιοπιστία στη γυναίκα, η δήλωση της οποίας ήταν «ισχυρή και επίμονη», χωρίς αντιφάσεις. Στο δικαστήριο εξήγησε τα ίδια που είχε αναφέρει στις 2 Ιανουαρίου, τρεις μέρες μετά τα γεγονότα, όταν κατέθεσε την καταγγελία», εξηγεί η εφημερίδα «El País».

Εκτός από τις μαρτυρίες, το φερόμενο ως  θύμα υποβλήθηκε και σε ιατρικές εξετάσεις μετά την αποχώρησή του από το νυχτερινό κέντρο. Οι ιατρικές γνωματεύσεις και το φόρεμα δόθηκαν στους ανακριτές. Στον ισπανικό Τύπο γράφτηκε ότι παρουσία σπέρματος εντοπίστηκε στο φόρεμά της. 



Ο Άλβες φαίνεται ότι προδόθηκε από το ένα οικείο τατουάζ στην κοιλιά του, το οποίο οδήγησε στη σύλληψή του, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «El Mundo».