Σαββατοκύριακο εκπλήξεων στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Νοκ άουτ η Λίβερπουλ και από το κύπελλο στην Αγγλία. Το γκολ του Έλιοτ στο 30′ δεν ήταν αρκετό για τη φιλοξενούμενη στο Μπράιτον καθώς οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 30′ με τον Ντανκ και πήραν τη νίκη 2-1 και την πρόκριση στους 16 του θεσμού με το γκολ του Ιάπωνα Μιτόμα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στην Ιταλία διασυρμός εντός έδρας για τη Μίλαν 5-2 από τη Σασουόλο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Γάλλο Ντεφρέλ στο 19′ και σε διάστημα δύο λεπτών πανηγυρισαν δεύτερο γκολ με τον Φρατέζι.

Ο Ζιρού έβαλε γκολ και μείωσε 2-1 για τη Μίλαν στο 24΄, αλλά ο Μπεράρντι διεύρυνε το σκορ για τη Σασουόλο στο 30ο λεπτό και με τη έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Λοριαντέ πέτυχε το 4-1 με εκτέλεση πέναλτι. Στον αγώνα είχε μπει και ο Κυριακόπουλος όταν ο συμπαίκτης του Ενρίκε πέτυχε το 5-1 για τη φιλοξενούμενη. Το γκολ του Οριγκί στο 81΄ καθόρισε απλά το τελικό σκορ Μίλαν – Σασουόλο 2-5.

Στο Τορίνο πατατράκ και για την τιμωρημένη με αφαίρεση 15 βαθμών Γιουβέντους. Η Μόντσα με τα γκολ του Κιούρια στο 18′ και του Μότα στο 39′ θριάμβευσε 2-0.

Ελληνική παράσταση στο Άλκμααρ και ρεσιτάλ με τρία γκολ από τον Τάσο Δουβίκα και τον Βαγγέλη Παυλίδη. Ο Δουβίκας έσυρε το χορό με το πρώτο γκολ στο 12΄, ενώ στο 16΄έκανε και το 2-0 για την Ουτρέχτη. Ανάκαμψη για τη γηπεδούχο η μείωση του σκορ από τον Ντέκερ στο 20′ και παραλαβή της σκυτάλης από τον Παυλίδη, 2- 2 απο τον Ελληνα φορ στο 31΄και εντός τριών λεπτών έβαλε ακόμη ένα για το 3-2 της Αλκμαάρ. Ο Δουβίκας ωστόσο έδωσε τη δυνατότητα στον Φίρχεφερ για το 3-3 στο 41′ αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Ο 23χρονος επιθετικός έδωσε εκ νέου πλεονέκτημα στη φιλοξενούμενη 4-3 στο 65′ χατ τρικ από τον Δουβίκα. Στο 70’ ο Ντε Βιτ έφερε για μία ακόμα φορά το παιχνίδι στα ίσια και στο 78΄ο Παυλίδης διαμόρφωσε το 5-4 με το προσωπικό του χατ τρικ. Το τελικό 5-5 στο επικό ματς πρωταθλήματος Αλκμαάρ – Ουτρέχτη έγινε στο 80′ από τον Ντε Στρεκ από μεταβίβαση του Δουβίκα.