Η λαϊκή σοφία είναι ακαταμάχητη για το καλό και το κακό. «Όποιου του μέλλει να πνιγεί ποτέ του δεν πεθαίνει», αναφέρει ένα ρηθέν και η περίπτωση του Κεν Μπλοκ είναι χαρακτηριστική. Ρέκτης της άγριας ταχύτητας, ήταν από τους σαρωτικούς οδηγούς των ράλι, αντιμετωπίζοντας χώμα, ανηφόρες και εμπόδια που οι περισσότεροι άνθρωποι τα θεωρούν ανυπέρβλητα. Στις 2 Ιανουαρίου του 2023, ο Αμερικανός από την Καλιφόρνια έχασε τη ζωή του στα 55 του, από δυστύχημα στο snowmobile. 

Περίπτωση παρόμοια με εκείνη του Μίκαελ Σουμάχερ, θρύλου της Formula 1, που επίσης τραυματίστηκε πολύ σοβαρά κάνοντας σκι στις Άλπεις, το 2013. 



Η Audi, της οποίας ήταν οδηγός, χαιρέτισε τον Κεν Μπλοκ και τον αποχαιρέτησε με ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται. Από την εταιρεία γράφτηκαν τα εξής: «Θα μας λείψει το κολλητικό σου γέλιο. Η αγάπη σου για όσους νοιαζόσουν. O απεριόριστος ενθουσιασμός σου. Το κουράγιο και η ειλικρίνειά σου. Όλοι στην Audi είμαστε ευγνώμονες για το χρόνο που μοιραστήκαμε μαζί σου».

Ο ίδιος ο Αμερικανός, που πέθανε αδόκητα στη Γιούτα, αναφέρει στο βίντεο: «Γεια σας, είμαι ο Κεν Μπλοκ. Είμαι οδηγός ράλι αλλά αγωνίζομαι επίσης στο RallyCross και κάνω τα Gymkhana. Είμαι ένας πραγματικά πολύ τυχερός μπάσταρδος. Είχα αυτή την σπουδαία επιχειρηματική καριέρα δημιουργώντας τη DC, την οποία μετέτρεψα σε αυτή την αγωνιστική καριέρα.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κατάφερα να νικήσω αγώνες και να φτάσω σε αρκετά υψηλό επίπεδο ως αγωνιζόμενος. Και μετά δημιούργησα τη σειρά Gymkhana. Και μόνο αυτό το κομμάτι της καριέρας μου είναι τρελό. Συνδυάζοντας όμως τα δύο, είμαι σίγουρα ένας πολύ τυχερός μπάσταρδος. Προσπαθώ να εμπνεύσω τους ανθρώπους, να είναι δημιουργικοί και να ζουν μία ζωή με ευχάριστες στιγμές. Και να μην είναι μ@λ@κ@ς».