Στους δύο πιλότους του έφυγαν τόσο πρόωρα από τη ζωή στην μοιραία πτήση του του Phantom F-4 αφιέρωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς τους αγώνες της Εθνικής ομάδας τένις που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Ισημερινό.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που θα έχω την ευκαιρία να παίξω με τα χρώματα της Εθνικής στο ΟΑΚΑ. Θέλω να πω ότι θα αφιερώσω αυτήν την προσπάθεια με όλη την ομάδα στους δύο ηρωικούς πιλότους που δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους πριν από μερικά 24ωρα. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό». 

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην ευκαιρία που έχει η Εθνική ομάδα να επιστρέψει έπειτα από 19 χρόνια στην 1η κατηγορία του Davis Cup: «Έχει περάσει πάρα πολύ καιρός από τότε που είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι παρόμοιο και για εμάς έχει μεγάλη αξία. Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση». Και πρόσθεσε: «Ο Ισημερινός δεν έχει τους δύο καλύτερους παίκτες στην βαθμολογία της ATP, καθώς επέλεξαν να μην έρθουν. Οπότε για εμάς είναι μία καλή ευκαιρία να περάσουμε στην 1η κατηγορία».

Για τον τελικό του Australian Open είπε: «Σίγουρα μπορεί να αλλάξει πολύ ψυχολογικά ένας αγώνας όταν καταφέρεις να πάρεις ένα σετ, κυρίως όταν είναι ενάντια στον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών. Ήμουν πολύ κοντά αλλά δυστυχώς δεν έγινε αυτό που ήθελα. Εάν γινόταν το 1-1 στα σετ μπορεί να άλλαζε το αποτέλεσμα, αλλά δεν το σκέφτομαι πολύ. Έγινε ότι έγινε. Πήρα και εγώ το μάθημά μου από τον τελικό. Πιστεύω ότι μπορώ φέτος να κατακτήσω ένα Grand Slam. Έχω βελτιωθεί πάρα πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στο παιχνίδι μου. Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση ότι θα γίνουν μεγάλα πράγματα φέτος».