Η μετάδοση του αγώνα των Μιλγουόκι Μπακς απέναντι στους Λος Άντζελες Κλίπερς ήταν αφιερωμένη σε περασμένες δεκαετίες. Θύμιζε κάτι από NBA Jam. Και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποφάσισε να πιστοποιήσει και τα δύο. Με μία εμφάνιση που θα έχει αναφορά στα επόμενα χρόνια και καλάθια που θύμισαν κάτι από το θρυλικό ηλεκτρονικό παιχνίδι!

Ο Giannis τελείωσε με 54 πόντους, 18 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 36:26 στο παρκέ. Έχοντας 2/8 τρίποντα, 19/30 δίποντα και 10/15 βολές. Ο Τζρου Χόλιντεϊ σε ένα κακό βράδυ είχε 12 πόντους με 4/15 σουτ, ενώ ο Κρις Μίντλετον πρόσθεσε 16 πόντους με 6/14 σουτ. Συνολικά οι Big 3 των Μπακς πήραν 68 από τις 90 προσπάθειες της ομάδας του Μιλγουόκι.

Δεν ήταν ντέρμπι. Στο τέλος έγινε. Και για όλα... φταίει η επιμονή των Μιλγουόκι Μπακς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κρατούσε τη «σπίθα» ολοζώντανη και όταν ακολούθησαν, έστω και για λίγο, οι συμπαίκτες του το «W» ήταν εκεί για να το αρπάξει ο καλύτερος.

Το πρώτο ημίχρονο είχε τους Λος Άντζελες Κλίπερς σε ρόλο ρυθμιστή. Η ομάδα του Τάι Λου δίχως να κάνει εκπληκτική εμφάνιση είχε το προβάδισμα, μετά από ένα σερί 7-0 στα τέλη της 1ης περιόδου (έκανε το σκορ 45-39).

Οι Μπακς αδυνατούσαν να ευστοχήσουν πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων που είναι ένα από τα σημαντικά «όπλα» τους και το... φτωχό 3/21 μπορούσε μόνο να τους δημιουργήσει προβλήματα.

Από το -21 στο... θαύμα!

Οι Κλίπερς κατάφεραν να τα διογκώσουν ακόμα περισσότερο, αφού προηγήθηκαν με διαφορά 21 πόντων (76-51, 7:26 πριν το τέλος της 3ης). Προτού οι Μπακς καταφέρουν να μειώσουν, πόντο-πόντο και να κάνουν το ματς ντέρμπι.

Η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε με επί μέρους σκορ 23-11 υπέρ των Μπακς, με τον Giannis να έχει μέχρι εκείνο το σημείο 34 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Ένα τρίποντο του Κρις Μίντλετον μείωσε τη διαφορά στους δύο, 96-94, 6:24 πριν το φινάλε του αγώνα. Οι Κλίπερς βρήκαν τις λύσεις και προηγήθηκαν με 105-99. Αλλά έχασαν 7 απανωτές επιθέσεις και οι Μπακς δεν θα μπορούσαν να μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Έκαναν και αυτή τη μίνι ανατροπή χάρη στον Greek Freak.

Δύο βολές του Αντετοκούνμπο, 1:50 πριν το τέλος, έδωσαν το προβάδισμα μετά από αρκετή ώρα στους Μπακς (106-105).

Από τα χέρια του Giannis ήρθε ένα απίθανο λάθος (κακή πάσα ενώ κατέβαζαν την μπάλα για την τελευταία επίθεση), 15.4 πριν το φινάλε, ωστόσο ο Λέοναρντ επιχείρησε να βάλει ένα buzzer beater, αλλά αστόχησε.

Πηγή: gazzetta.gr