Ο ισχυρός άνδρας του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, πήρε θέση για τη μη διεξαγωγή του αγώνα με την ΑΕΚ, λόγω… προβλήματος στη μία από τις δυο εστίες στο γήπεδο του Περιστερίου, αφήνοντας αιχμές προς την πλευρά της Ένωσης και κάνοντας λόγο για… φοβικούς Έλληνες διαιτητές.

Ο Γιώργος Σπανός μίλησε μετά τη μη διεξαγωγή του αγώνα του Ατρομήτου με την ΑΕΚ στο Περιστέρι, στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τον Δημοσθένη Καρμοίρη και μεταξύ άλλων έκανε λόγω για αστειότητες, ενώ τόνισε πως οι πρακτικές αυτές οδηγούν σε νόθευση του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1

Δημοσθένης Καρμοίρης:  κ. Σπανέ διαβάζω τις δηλώσεις από το γήπεδο. Χαρακτηρίζετε «αστείο» το λόγο για να πάρει η ΑΕΚ το ματς στα χαρτιά.  Μπορείτε να το αναπτύξετε; Δώστε μας την άποψη σας έτσι όπως το ζήσατε.

Σπανός:  Ενημερώθηκαν οι άνθρωποι οι δικοί μας στις 5 το απόγευμα από τον διαιτητή ότι οι άνθρωποι της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν πως η μία εστία του γηπέδου είχε κάποιους πόντους απόκλιση από τις κανονικές διαστάσεις που πρέπει να έχει.

Δημοσθένης Καρμοίρης: Ο Ατρόμητος το γνώριζε αυτό από πριν;

Γιώργος Σπανός: Αρχικά ο Ατρόμητος έχει παίξει 16 παιχνίδια ως γηπεδούχος στο Περιστέρι. Ουδέποτε καμία ομάδα δεν είχε κανένα θέμα.

Δημοσθένης Καρμοίρης: Και τι κατήγγειλαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ;

Γιώργος Σπανός: Πηγαίνουν στον διαιτητή και τον ενημερώνουν ότι η μία εστία υπολείπεται κάποιους πόντους. Ο διαιτητής απευθύνθηκε στους ανθρώπους της δικιάς μου ομάδας και τους ζήτησε να βελτιωθεί αυτή η απόκλιση. Μας έδωσε μισή ώρα. Στις 6 το απόγευμα βγήκε, μέτρησε την εστία σε 4 σημεία με μία μεζούρα. Τα βρήκε σε 2 σημεία σωστά.  Μιλάμε τώρα ότι δε διεξήχθη το παιχνίδι για ένα πόντο για ένα σημείο μέτρησης και για 1,5 πόντο σε ένα άλλο σημείο.

Δημοσθένης Καρμοίρης: Τελικά έχει γράψει ο διαιτητής για 1 και 1,5 πόντο;

Γιώργος Σπανός: 1 και 2 πόντους στο φύλλο αγώνας. Για μια εστία έτσι. Για μία εστία.

Δημοσθένης Καρμοίρης: Πώς το εξηγείτε αυτό και τι προτίθεστε να κάνετε;

Γιώργος Σπανός: Τι να κάνουμε. Δηλαδή εντάξει. Και η ΑΕΚ ανέκαθεν έλεγε - διότι είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία – ότι τα ματς πρέπει να κρίνονται μέσα στο γήπεδο. Μα τώρα είναι δυνατόν στο 2023 να μη διεξάγονται παιχνίδια για 1 και 1,5 πόντους σε μία κατάσταση γενικής κακοκαιρίας σήμερα στην Αττική που μπορεί το έδαφος να υπέστη μία καθίζηση. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό. Νομίζω νοθεύει την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος. Τα παιχνίδια πρέπει να παίζονται στους αγωνιστικούς χώρους.

Δημοσθένης Καρμοίρης: Μιλήσατε για πρακτικές του 1980;

Γιώργος Σπανός: Βεβαίως. Σίγουρα το ποδόσφαιρο πρέπει να έχει κανονισμούς. Αλλά τώρα το να λες ότι ένα σημείο της εστίας είναι κοντύτερο από το άλλο για 1,5 πόντο και να κάνεις ένσταση αντικανονικότητας. Εσείς πώς το κρίνετε; Αυτήν την εστία που λείπει 1 και 1,5 πόντος δε θα τη μοιραστούν και οι 2 ομάδες; Ποια είναι η διαφορά; Αποκτά καμία ομάδα πλεονέκτημα; Σίγουρα το ποδόσφαιρο πρέπει να το διέπουν οι κανονισμοί αλλά πρέπει να το διέπει και η ηθική. Τώρα να καθόμαστε με μεζούρες και να μετράμε αν λείπει ένας πόντος είναι αστείο.

Δημοσθένης Καρμοίρης: Χαρακτηρίσατε τον Μανούχο «φοβικό» σε δηλώσεις σας. Ήταν φοβικός;
 
Γιώργος Σπανός: Ναι ήταν. Ήταν. Ήμουν και εγώ μπροστά και είδα κάποια πράγματα. Και του είπα ότι είναι 'ανεπίτρεπτο να μη γίνει το παιχνίδι για 1 και 1,5 πόντο που μας λες'.

Δημοσθένης Καρμοίρης: Τι ισχυρίστηκε δηλαδή ο διαιτητής;

Γιώργος Σπανός: Ισχυρίστηκε ότι σε 2 σημεία εστίας υπήρχε απόκλιση ενός και 1,5 πόντου. Ο χρόνος θα μας κρίνει όλους και αυτές οι πράξεις θα μας κρίνουν όλους. Είμαστε σε έναν συνεταιρισμό, σε ένα πρωτάθλημα που θέλουμε όλοι να το κάνουμε καλύτερο... Νομίζω ότι το να θες να κερδίσεις το παιχνίδι με οποιοδήποτε κόστος και να μη θες να παίξεις το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, αυτό τα λέει όλα. Δεν αρμόζει στην ιστορία της ΑΕΚ. Μία ομάδα που έχει κάποιες αρχές και αξίες και που έχει πει στο παρελθόν ότι θέλει να κερδίζει τα ματς στο γήπεδο. Αυτοί τα έχουν πει.