Δεν έχει ξαναγίνει ΠΟΤΕ να περιμένουν αθλητή του στίβου στο αεροδρόμιο και να μην είναι μεγάλη διοργάνωση στην οποία έχει κερδίσει μετάλλιο. Ο Μίλτος Τεντόγλου, ερευνώντας απάτητες κορυφές του ελληνικού συλλογικού αθλητικού φαντασιακού, το κατάφερε και αυτό. Η ανάρτηση στο instagram με τα παπούτσια και την απόφαση της World Athletics να απαγορεύσει την επίδοση 8,40μ. στο μίτινγκ του Τορούν στην Πολωνία, έφερε μεγάλη συζήτηση, επιπλέον ο ίδιος έκανε τις τέσσερις κορυφαίες επιδόσεις για το 2023 στο αμέσως επόμενο μίτινγκ, στο Λιουβέν, με τα 8,41μ. να του δίνουν και τη νίκη. Ο Τεντόγλου μίλησε στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή του στο «Ελ. Βενιζέλος»: «Τα εξήγησα όλα σε αυτό που ανέβασα. Αυτό που έγινε ήταν απαράδεκτο και προσβολή για μένα και για όλους τους αθλητές και γι’αυτό και πολλοί ξένοι αθλητές με υποστήριξαν αμέσως. Γέλασα πολύ με όλα αυτά τα αστεία που έγραφαν για το θέμα. Δεν το περίμενα και τους ευχαριστώ. Προφανώς κι ένα παπούτσι δεν κάνει τον αθλητή και αυτό το ξέρουν όλοι οι αθλητές. Κατάλαβα αμέσως ότι ήταν αδικία και προσπάθησα να τους εξηγήσω, αλλά δεν ήξεραν τι τους γίνεται. Δεν ήξεραν ποιο παπούτσι είναι ΟΚ και “τσακωνόντουσαν” μεταξύ τους και με την Αθήνα και τελικά το απαγόρευσαν.

Εγώ το θεώρησα αδικία και γι’αυτό ανέβασα και αυτό το ποστ. Είμαι σε καλή κατάσταση και μπορώ να κάνω αυτό το άλμα και γι’αυτό το είπα από πριν. Και παραπάνω μπορούσα να κάνω. Δεν έχω κάποια συναίσθημα αυτήν τη στιγμή για το άλμα μου, εγώ θα συνεχίσω να αγωνίζομαι. Έγινε το κακό, αλλά δεν θα ασχοληθώ άλλο.

Δεν ξέρω ποιος έχει πάρει αυτήν την απόφαση και έχουν πάρει και άλλες αντίστοιχες τα τελευταία χρόνια. Δεν ξέρω ποιος αποφάσισε ότι η σόλα από το παπούτσι βοηθά τον αθλητή. Πραγματικά τα καλύτερα παπούτσια είναι αυτά χωρίς καθόλου σόλα, αλλά δεν τα φοράω για μένα εγώ».


Για το χαμό στα σχόλια του twitter και την αγάπη των Ελλήνων: «Δεν ξέρω γιατί με αγαπάνε τόσο πολύ. Τους ευχαριστώ πολύ γιατί γέλασα πολύ με τα σχόλια και διάβασα όσα περισσότερα μπορούσα. Ευχαριστώ και τα κανάλια και όλους όσους ασχολήθηκαν με το θέμα, αλλά να μην έχουμε θυμό. Πάει πέρασε αυτό. Έχουμε μπροστά μας το πανελλήνιο πρωτάθλημα, το δείχνει και η ΕΡΤ και ελπίζω να το δείτε όλοι.

Για το αν μπορεί και ξυπόλυτος: «Δεν ξέρω, μπορεί, θα πρέπει να το δοκιμάσω».

Το είπε και έγινε ο Πομάσκι 

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, δήλωσε τα εξής: «Έχω πει στον Μίλτο να κρατήσουμε τα παπούτσια που του ακύρωσαν το άλμα, να τα βγάλουμε σε δημοπρασία, να πάρουμε τα λεφτά για να τα δώσουμε στα παιδιά της Τουρκίας».