Η ομάδα που «όποτε παίζει στο Europa League το κατακτά», Σεβίλλη, θα αντιμετωπίσει ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για τους προημιτελικούς. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα που ανέδειξε η κλήρωση που έγινε στη Νιόν της Ελβετίας. 

Οι Σεβιγιάνοι έχουν πάρει έξι φορές το τρόπαιο από το 2006 και έχουν το «know how», ενώ η Γιουνάιτεντ, που έχει κάποιον αέρα σε ό,τι αφορά το πλασάρισμά της στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της Premier League, ψάχνει την ευρωπαϊκή διάκριση. Οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέκτησαν το τρόπαιο το 2017. 

Η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο απέφυγε τόσο αυτές τις δύο ομάδες όσο και τις Γιουβέντους και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αλλά έπεσε με τη Φέγενορντ. Οι Ολλανδοί, που προέρχονται από το εντυπωσιακό 7-1 επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ, θέλουν εκδίκηση από τους Ιταλούς για την ήττα τους στον τελικό του Conference League το 2022. Το τελευταίο ζευγάρι φέρνει την έκπληξη του θεσμού, Ουνιόν Σεντ Γκιλουάζ από το Βέλγιο, απέναντι στην Μπάγερ Λεβερκούζεν. 

Τα ζευγάρια των προημιτελικών στο Europa League 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σεβίλλη
Γιουβέντους-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Λεβερκούζεν-Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Φέγενορντ-Ρόμα

Οι διασταυρώσεις στα ημιτελικά:
Γιουβέντους ή Σπόρτινγκ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή Σεβίλλη

Φέγενορντ ή Ρόμα-Λεβερκούζεν ή Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ

Οι προημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 13 και 20 Απριλίου και οι ημιτελικοί στις 11 και 18 Μαΐου. Ο τελικός της διοργάνωσης θα φιλοξενηθεί στην «Puskas Arena» της Βουδαπέστης στις 31 Μαΐου.