Ο Χάαλαντ επιβεβαίωσε αυτό που μας έδειξε και πριν λίγες μέρες. Ότι είναι σε τρομακτική κατάσταση. Και πώς να μην είναι έτσι, με 8 γκολ σε δύο ματς μέσα σε τρεις ημέρες για την υπερηχιτική εσχάτως Σίτι του Γκουαρδιόλα.

Μετά τα πέντε που φιλοδώρησε την άμυνα της Λειψίας για το Champions League, ήταν η σειρά της Μπέρνλι να… νιώσει το θωρηκτό από τη Νορβηγία.

Άλλα τρία γκολ ήταν ο απολογισμός του κόντρα στην ομάδα του πάλαι ποτέ παίκτη της Σίτι, Βενσάν Κομπανί για το FA Cup, στη σαρωτική νίκη της Μάντσεστερ Σίτι με 6-0.

Μετά το τέλος του ματς, ο Πεπ Γκουαρδιόλα ρωτήθηκε και για την κίνησή του να κάνει αλλαγή τον 22χρονο στράικερ στο ματς κόντρα στους Γερμανούς, την ώρα που έδειχνε ικανός να σπάσει το ρεκόρ του Μέσι με τα περισσότερα γκολ σε ένα ματς Champions League.

Ο Καταλανός τεχνικός που ήταν προφανώς σε τρελά κέφια μετά και τις πρόσφατες εμφανίσεις της ομάδας του, αφού αποθέωσε αρχικά τον ποδοσφαιριστή του με απίθανη ατάκα, αναφέρθηκε και στο συμβάν της αλλαγής του στο προηγούμενο ματς, όπου και έδωσε την ερμηνεία του μεταξύ αστείου και σοβαρού, κάνοντας τη δημοσιογράφο που έκανε την ερώτηση να ξεσπάσει σε γέλια:

«Οκτώ γκολ σε τέσσερις μέρες. Έπαιξα έντεκα χρόνια στη Μπαρτσελόνα και σκόραρα έντεκα γκολ. Αυτό που έκανε είναι απίστευτο. Τον έβγαλα σήμερα μετά τα τρία γκολ για να μην σπάσει το ρεκόρ του Μέσι, αυτός ήταν ο λόγος» ανέφερε χαρακτηριστικά, προκαλώντας το γέλιο της δημοσιογράφου.

Βέβαια λόγω… Καταλανικού πρότερου βίου αλλά και τις εκπεφρασμένης λατρείας του Γκουαρδιόλα για τον Μέσι, κάποιος κακοπροαίρετος μπορεί να υποστηρίξει πως μερικές αλήθειες λέγονται με το περιτύλιγμα του χιούμορ! Ποιος ξέρει…;