Τέσσερις άνθρωποι βρέθηκαν σε ένα γραφείο. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Τάκης Μπαλτάκος, ο Κώστας Καραπαπάς και ο Λεωνίδας Θωµαΐδης. Ο πρόεδρος του Ολυµπιακού και της Super League, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο αντιπρόεδρος του Ολυµπιακού και το µέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, που καθόρισε τις εκλογές της Super League 2 υπέρ του παράγοντα που υποστήριζε η ΑΕΚ. Αυτοί οι τέσσερις άνθρωποι έδωσαν το «παρών» στη συνάντηση Μαρινάκη - Μπαλτάκου στο γραφείο του τελευταίου, στην ΕΠΟ. Μια συνάντηση στην οποία, όπως επιµένει ο ισχυρός άνδρας του Ολυµπιακού, άλλα συµφωνήθηκαν, άλλα µπήκαν στο χαρτί και άλλη ανακοίνωση γράφτηκε και ήταν έτοιµη να εκδοθεί. Ωστόσο, έπειτα από εξωτερικές παρεµβάσεις, και η στάση της ΕΠΟ άλλαξε και η ανακοίνωση που εκδόθηκε άλλαξε και γενικώς... τίποτε δεν άλλαξε σε όσα ξέρουµε για την οµοσπονδία. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σε µια ανοιχτή επιστολή-καταγγελία, έκανε λόγο για απειλές προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, µε συγκεκριµένες, µάλιστα, φράσεις. Στην απάντησή του, ο πρόεδρος της οµοσπονδίας διέψευσε τις απειλές. Αλλά δικαίωσε τον διοικητικό ηγέτη του Ολυµπιακού ως προς τη συζήτηση που είχε ο Μπαλτάκος µε τον ∆ηµήτρη Μελισσανίδη. Αλλά και ως προς όλα τα υπόλοιπα που ανέφερε η επιστολή, σχετικά µε την «κωλοτούµπα» της αρχικής συµφωνίας, που άλλαξε στην πορεία από την οµοσπονδία. ∆εν είπε κουβέντα γι' αυτά. Τα επιβεβαίωσε µε τη σιωπή του.

Κανείς δεν περίµενε κάτι διαφορετικό. Και ο κ. Μαρινάκης αυτό προέταξε στην ανταπάντησή του, εκθέτοντας τον συνοµιλητή του µε συγκεκριµένες λεπτοµέρειες της συζήτησής τους. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει µε το θέµα της αστυνοµικής προστασίας που ζήτησε. Παρεµπιπτόντως, ούτε σε αυτό απάντησε ο Μπαλτάκος.

aek_pao

Αυτό που οφείλει να κάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο από εδώ και πέρα είναι να αποφασίσει τι θέλει. Θέλει δικαιοσύνη; Θέλει διαιτητές κανονικούς; Θέλει διαιτητές που θα βοηθήσουν να κριθούν ο τίτλος και οι θέσεις της Ευρώπης στο γήπεδο; Ή θέλει διαιτητές που είναι τουλάχιστον ύποπτοι; Εως και... αποφασισµένοι να αλλοιώσουν, ακόµα και µε προφανή τρόπο, τους αγώνες και ολόκληρο το πρωτάθληµα; Η απόφαση είναι πολύ απλή. Ολοι οφείλουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Ολοι οφείλουν να πάρουν θέση. Ο Ολυµπιακός έδειξε και στην «OPAP Arena», κόντρα στην ΑΕΚ, σε µία από τις πλέον εµετικές διαιτησίες που είχε φέτος στο πρωτάθληµα, από τον Ιταλό Μαριάνι (διαιτητή Καµπιονάτο, έµπειρο, Α’ κατηγορίας), ότι ακόµα και τα χειρουργεία θα βρει τρόπο να τα ξεπεράσει. Εχει την ποιότητα, την προσωπικότητα, την πυγµή, την αποφασιστικότητα, αλλά και το µοµέντουµ. Στο -3 από την κορυφή έφτασε, παρά το σύστηµα που επιµένει να στηρίζει τύπους «φαντοµάδες», όπως ο «κύριος τίποτα» στη διεθνή διαιτησία, Στιβ Μπένετ, και οι σκιές που κυκλοφορούν γύρω του.

Με ονόματα

Ο Ολυµπιακός φωνάζει ούτως ή άλλως για τη διαιτησία. Οχι τώρα - πολύ καιρό. ∆ιότι εδώ και πολλά χρόνια οι αλητείες που συµβαίνουν εις βάρος του ξεπερνούν τα όρια. Και γι’ αυτόν τον λόγο διαρκώς κάνει επίσηµες καταγγελίες, µε ονόµατα, µε συγκεκριµένα γεγονότα, µε φράσεις όπως «συµµορίες» και «εγκληµατική οργάνωση». Κι όλα αυτά τούς αφήνουν όλους αδιάφορους. Από τη ν κυβέρνηση έως τις οµάδες που πλήττονται (ή δεν πλήττονται...). Και, αν µη τι άλλο, αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΕΝΝΕΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ. ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΜΑΛΑ, ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΣΑ ΚΑΝΟΥΝ Ο ΜΠΕΝΕΤ ΚΑΙ Η ΕΠΟ;


Ο Ολυµπιακός έχει µάθει να ζει και να κερδίζει ακόµα και διαιτησίες όπως εκείνη που βίωσε ο Παναθηναϊκός την Κυριακή. Στο ίδιο γήπεδο, µε χειρότερη διαιτησία, πέτυχε τρία γκολ. Και θα συνεχίσει να το κάνει, να νικάει, όσο θράσος, όση φαιδρότητα κι αν παρουσιάσουν στον αγωνιστικό χώρο όποιοι περίεργοι εµφανιστούν µπροστά του.

Οι άλλοι τι θα κάνουν; Ποιος θα φταίει στην επόµενη «πιστολιά»; Ποιος θα τους «στήνει» εάν βιώσουν κάτι αντίστοιχο; Ποιος θα φταίει εάν στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, για παράδειγµα, εµφανιστεί ακόµα ένας Μαριάνι, ένας Νταµπάνοβιτς; Σίγουρα όχι ο Ολυµπιακός... Ας τα βρουν αυτοί που τώρα κάνουν τα «κοκόρια» ή τα «παγώνια». Αλλά τότε δεν θα υπάρχει επιστροφή. Εννέα αγωνιστικές έµειναν. Ποιος πιστεύει ότι θα τελειώσουν οµαλά, εάν συνεχιστούν όσα κάνουν ο Μπένετ και τα φαντάσµατα της ΕΠΟ;

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 24/3/23