Εκείνοι που νοσταλγούν τον «παλιό αθλητισµό», τότε που οι επαφές ήταν πιο βίαιες και οι αθλητές έλυναν τις διαφορές τους µε τα χέρια και όχι απλώς σπρώχνοντας ο ένας τον άλλον, αυτοί που κατηγορούν όσους ηθικολογούν για το ευ αγωνίζεσθαι και την άµιλλα θα έτριβαν τα χέρια τους αν είχαν εικόνα αυτού που έγινε στο κολυµβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» στον Πειραιά, σε φιλικό προετοιµασίας της Εθνικής Πόλο Γυναικών µε την αντίστοιχη οµάδα της Κίνας, την προηγούµενη Τετάρτη, 15 Μαρτίου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότηµα της πολυπληθέστερης χώρας στον κόσµο έφτασε στην Αθήνα για φιλικά προετοιµασίας και µαζί του προσγειώθηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» οι προπονητές του, δηλαδή ο Χάρης Παυλίδης και οι συνεργάτες του, Κώστας Χατζηδάκης και Ορέστης Σαλάχας. Ο πρώτος ήταν προπονητής του Ολυµπιακού για 15 χρόνια, από το 2007 έως το 2022, και τα κορίτσια της οµάδας στην Εθνική χάρηκαν ιδιαιτέρως που τον είδαν - ενδεχοµένως να τον νοστάλγησαν και λίγο. Το πρώτο φιλικό της οµάδας της Καµµένου µε εκείνη του Παυλίδη, οι οποίοι για χρόνια «τροφοδοτούσαν» µια σπουδαία κόντρα στο ελληνικό πόλο γυναικών, εκείνη του Ν.Ο. Βουλιαγµένης µε τον Ολυµπιακό, πάντα σε αθλητικό πλαίσιο, έγινε η αφορµή µιας άνευ προηγουµένου γρονθοπατινάδας (και κλωτσοπατινάδας), που όµοιά της δεν έχει ξαναγίνει, όπως συνοµολόγησαν όσοι βρίσκονταν στο κολυµβητήριο.

19

Ηταν ένα παιχνίδι χωρίς διαιτητές και από την πρώτη φάση τα αίµατα ήταν αναµµένα. ∆εν πέρασαν πέντε λεπτά και έγινε µακελειό στην πισίνα. Ειρηνοποιοί δεν υπήρξαν, εξ όσων έγιναν γνωστά από τις πληροφορίες, αφού ακόµα και εκείνοι που είχαν τη διάθεση να διαλύσουν τον καυγά εν τη γενέσει του συµµετείχαν στον τσακωµό.

Η αρχηγός της Εθνικής, Μαργαρίτα Πλευρίτου, έκανε επτά ράµµατα στο µάτι της, τα οποία προέκυψαν από γροθιά. Τα πνεύµατα ηρέµησαν λίγη ώρα αργότερα και οι δύο οµάδες αναµετρήθηκαν και την επόµενη ηµέρα σε παιχνίδι, το οποίο έγινε στο πλαίσιο της προετοιµασίας για τους προκριµατικούς του World Cup. Αυτή τη φορά υπήρξαν διαιτητές και όλα κύλησαν οµαλά.

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΤΗΣ ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ (14-30), ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟ ΤΗΣ ΝΤΟΧΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2024


Η Εθνική αναχώρησε την περασµένη Τρίτη, 21 Μαρτίου, για το Καρπενήσι, χωρίς την αρχηγό της, η οποία έµεινε στην Αθήνα για να αναρρώσει, προκειµένου να προχωρήσει στο δεύτερο µέρος της προετοιµασίας της, το οποίο επρόκειτο να κρατήσει έως την Κυριακή 26 Μαρτίου.

Χωρίς Προολυμπιακό

Ο απώτατος στόχος της οµάδας της Αλεξίας Καµµένου είναι η πρόκριση στους Ολυµπιακούς Αγώνες, οι οποίοι πρόκειται να γίνουν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου του 2024 στο Παρίσι. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του πόλο γυναικών που δεν θα γίνει προολυµπιακό τουρνουά, µια ιστορία πικρή για τη «γαλανόλευκη». Η διοργάνωση αποδείχθηκε «εκατόµβη» για την Εθνική Πόλο Γυναικών σε τρεις περιπτώσεις: Στην Τεργέστη το 2012 και το 2021 και στη Χάουντα το 2016. Οι αποκλεισµοί από την Ισπανία, τη Ρωσία -µια σπαραξικάρδια ήττα στα πέναλτι, αφού η οµάδα του Γιώργου Μορφέση ισοφαρίστηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο της κανονικής διάρκειας- και την Ολλανδία διαδοχικά είναι «αγκάθι» στις καρδιές των παικτριών που αγωνίστηκαν σε εκείνα τα παιχνίδια. Παρ’ όλα αυτά, ο δρόµος είναι δύσβατος, αφού η πρόκριση συνεπάγεται σχεδόν την απόλυτη διάκριση στις τρεις σπουδαίες διοργανώσεις που πρόκειται να γίνουν µέσα σε επτά µήνες.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 24/3/23