Παραλίγο να πέσει θύμα διάρρηξης ο Λιονέλ Μέσι και μάλιστα μίλια μακριά από εκεί που βρίσκεται, δηλαδή στη βίλα του στη Βαρκελώνη. 

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Κάρλος Κουίλεζ, ο οποίος αποκάλυψε τα επίμαχα καρέ, η απόπειρα διάρρηξης έγινε στις 02:23 τα ξημερώματα της Πέμπτης (τοπική ώρα), με τους δύο κουκουλοφόρους να γυρίζουν στον κήπο της βίλας αναζητώντας σημείο εισόδου στο κτίριο.



Κατά τον ίδιο, οι δύο επίδοξοι εισβολείς προσπάθησαν να ανοίξουν πόρτες, παράθυρα, μπαλκονόπορτες αλλά και την γκαραζόπορτα. Όλες οι προσπάθειές τους, όμως, αποδείχθηκαν ανεπιτυχείς, χάρη στα «υπερβολικά» μέτρα ασφαλείας που έχει τοποθετήσει ο Μέσι ακριβώς για να αποτρέψει το ενδεχόμενο διάρρηξης.



Οι δύο άνδρες έμειναν στον χώρο για περίπου 2-3 λεπτά πριν τελικά φύγουν από το ίδιο σημείο από το οποίο μπήκαν στον χώρο της βίλας πριν φτάσει η Αστυνομία.

Ο Λιονέλ Μέσι αγόρασε τη συγκεκριμένη βίλα εμβαδού 10.000 τετραγωνικών μέτρων το 2010, καταβάλλοντας έξι εκατομμύρια ευρώ και προχωρώντας σε αρκετές ανακαινίσεις. Στη βίλα αυτή έμενε ο Μέσι με τη σύζυγό του, Αντονέλα Ροκούτσο, και τα παιδιά τους μέχρι την αναχώρηση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού για την Παρί Σεν Ζερμέν το 2021.



Πρόκειται για ένα τριώροφο κτίσμα, με πισίνα, γήπεδο ποδοσφαίρου και γήπεδο για paddle με θέα τα βουνά Γκαράφ και τη Μεσόγειο. Επιπλέον, δεν επιτρέπονται οι πτήσεις από πάνω του, μια και βρίσκεται στα περίχωρα του εθνικού πάρκου Γκαράφ, μια προστατευόμενη περιοχή για το φυσικό κάλλος της.