Από τη στιγμή που ο Κάρλος Αλκαράθ λείπει από το τουρνουά του ATP1000 στο Μόντε Κάρλο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς γίνεται νούμερο 2 συνολικά στο τουρνουά, πίσω μόνο από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος βρίσκεται ούτως ή άλλως στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Ο Έλληνας τενίστας κατέκτησε πέρυσι το τρόπαιο στο Πριγκιπάτο, όπου διαμένει και προπονείται, στο πλαίσιο της διοργάνωσης που αρχίζει την προσεχή Κυριακή, 9 Απριλίου. Ο ίδιος φαίνεται πως έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό, αν όχι οριστικά, τον τραυματισμό στον ώμο, που σίγουρα τον επηρεάσε μετά τον τελικό του Australian Open και κατά την περίοδο του hard court double, δηλαδή των Indian Wells και Miami Open. 



Στο δεύτερο γύρο, μια και περνάει μπάι από τον πρώτο, θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον Μπονζί και τον Ζαπάτα Μιράλες, ενώ a priori μοιάζει επικρατέστερος αντίπαλος για τον τρίτο γύρο ο Μπόρνα Τσόριτς. 

Από τη στιγμή που είναι κάτω από τον Τζόκοβιτς, δεν θα τον βρει πριν τον τελικό. Παρ' όλα αυτά, έχει μια ντουζίνα δύσκολους αντιπάλους, από την πλειονότητα των οποίων έχει ηττηθεί: Φράνσις Τιαφό, Στάνισλας Βαβρίνκα και Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στον τρίτο γύρο, Αντρέι Ρουμπλιόφ, Κάσπερ Ρουντ και Κάρεν Χατσάνοφ (από τον οποίο έχασε στο Μαϊάμι προσφάτως) αργότερα. 

Ο «Νόλε», από τη μεριά του, έχει στη δική του πλευρά τούς Ντανιήλ Μεντβέντεφ, Χόλγκερ Ρούνε, Γιανίκ Σινέρ, Άλεξ ντε Μινόρ, Χουμπέρτ Χούρκατς, Αλεξάντερ Ζβέρεφ.