Σε τρεις περιπτώσεις μέσα στον Απρίλιο, δύο, μάλιστα, στο «Diego Maradona» και μία στο «Σαν Σίρο», η Μίλαν δεν ηττήθηκε από τη Νάπολι. Μάλιστα, το βράδυ της Τρίτης του Πάσχα, στον «καυτό» ιταλικό Νότο, με τους οπαδούς των «παρτενοπέι» να συρρέουν τη νύχτα της Δευτέρας στο ξενοδοχείο και να τους κρατούν άυπνους, οι «ροσονέρι» πήραν την ισοπαλία και την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά από το 2007, όταν κατέκτησαν το τρόπαιο. 

Η Νάπολι ισοφάρισε σε 1-1 στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με το γκολ του Βίκτορ Όσιμεν, αλλά θα μπορούσε να μπει στο παιχνίδι της πρόκρισης -είχε ηττηθεί 1-0 στο πρώτο παιχνίδι- αν, ξέχωρα από τις ευκαιρίες, ο Κβίτσα Κβαρατσκέλια ευστοχούσε στο πέναλτι στο 82', που θα έφερνε την ισοφάριση νωρίτερα. Πάντως, η Μίλαν έχασε πρώτη πέναλτι, με τον Ολιβιέ Ζιρού στο 22', όμως ο Γάλλος είναι παλιά καραβάνα και πήρε την εκδίκησή του στο 43', όταν έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους. 

Ο άλλος ημιτελικός δεν είχε καν αυτά τα ψιχία δράματος, διότι σε αυτόν έπαιζε η ομάδα που «σκοτώνει όνειρα», Ρεάλ Μαδρίτης. Η Τσέλσι είχε λίγες πιθανότητες ούτως ή άλλως, μετά το 2-0 με το οποίο είχε ηττηθεί στη Μαδρίτη, είχε ελάχιστες καλές στιγμές και στο δεύτερο ημίχρονο δύο γκολ του Ροντρίγκο, στο 58' και το 79', κατέστησαν το παιχνίδι ό,τι εξαρχής φαινόταν, το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Η Ρεάλ, που επικράτησε 2-0, πέτυχε την έκτη διαδοχική νίκη της επί αγγλικής ομάδας, ύστερα από την περυσινή στο δεύτερο ημιτελικό του Champions League με τη Μάντσεστερ Σίτι, τρεις διαδοχικές -η μία εκ των οποίων στον τελικό- με τη Λίβερπουλ και δύο τώρα με τους «μπλε». 

Η γιγαντομαχία αναμένεται, στους ημιτελικούς, να είναι το Ρεάλ-Μάντσεστερ Σίτι, μια και οι Άγγλοι του Πεπ Γκουαρδιόλα παίζουν στις 22:00 την Τετάρτη του Πάσχα στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν με την «κάβα» του 3-0 από το πρώτο παιχνίδι. Την ίδια ώρα, στο «Τζουζέπε Μεάτσα», η Ίντερ χρειάζεται απλώς να υπερασπιστεί τη νίκη της με σκορ 2-0 επί της Μπενφίκα στη Λισαβόνα, προκειμένου να πέσει πάνω στη συντοπίτισσά της, Μίλαν, και η πόλη να γίνει ζηλευτός ποδοσφαιρικός προορισμός. 

Νάπολι-Μίλαν 1-1





































Τσέλσι-Ρεάλ Μαδρίτης 0-2