Οι μέρες Ευρώπης ανήκουν στη Ρεάλ Μαδρίτης, που νίκησε την Τσέλσι 2-0 στο πρώτο παιχνίδι για τους προημιτελικούς του Champions League, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Για τους Καστιγιάνους, αυτή ήταν η πρώτη νίκη επί των «μπλε» τις τρεις διαδοχικές χρονιές που τους αντιμετωπίζουν, και ήρθε με γκολ του συνήθους - έως και συντριπτικού- υπόπτου Καρίμ Μπενζεμά και του Μάρκο Ασένσιο, που σκόραρε στο 74', ένα τέταρτο μετά την αποβολή του Μπεν Τσίλγουελ. 

Αν η Ρεάλ κρατήσει στη ρεβάνς, που αναμένεται την Τρίτη του Πάσχα, 18 Απριλίου, στο «Στάμφορντ Μπριτζ», θα προκριθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης για 11η φορά τα τελευταία 13 χρόνια και θα παίξει μάλλον με τη Μάντσεστερ Σίτι, κάτι που θα καταστήσει το deja vu από την περυσινή σεζόν... ατέλειωτο. 

Την ίδια μέρα, 18 Απριλίου, πρόκειται να διεξαχθεί και το παιχνίδι της Νάπολι με τη Μίλαν στο «Diego Maradona». Οι «ροσονέρι» νίκησαν 1-0, την καλύτερη μικρή ήττα, που οι Ιταλοί εξ ιδιοσυγκρασίας και εκ κλίσεως λατρεύουν. Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική νίκη της Μίλαν, που έχει εφτά Κύπελλα Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης, επί της Νάπολι, που έφτασε για πρώτη  φορά στα προημιτελικά του θεσμού, μετά το επιβλητικό 4-0 προ 10ημέρου στον ιταλικό Νότο. Την επόμενη μέρα, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι στη ρεβάνς του 3-0 στο «Etihad», ενώ η Ίντερ θέλει να σφραγίσει την πρόκριση στο «Τζουζέπε Μεάτσα» απέναντι στην Μπενφίκα, την οποία νίκησε 2-0 στη Λισαβόνα. 

Ρεάλ Μαδρίτης-Τσέλσι 2-0






















Μίλαν-Νάπολι 1-0