Οι ανθρωπόμορφες κούκλες αποτελούν παράδοση στη Βραζιλία και γι’ αυτό στην περιοχή του Ρεσίφε θέλησαν να τιμήσουν με αυτό τον τρόπο τη μνήμη του σπουδαίου Πελέ. Αυτό έγινε στην αναμέτρηση της Σπορτ Ρεσίφε με την Ρεκόρ για το Campeonato Pernambucano, αλλά το αποτέλεσμα έλαβε αρνητικά σχόλια. Ένας άντρας που φορούσε μια γιγάντια στολή Πελέ έκανε την εμφάνιση του στον αγωνιστικό χώρο για να κάνει τη σέντρα στο ματς και άφησε τους ποδοσφαιρόφιλους αμήχανους και τρομοκρατημένους.

Το video έκανε τον γύρο του κόσμου κι οι χρήστες του twitter δεν το είδαν με καλό μάτι. Μάλιστα, αρκετοί ήταν αυτοί που πρόσεξαν ότι ο άνθρωπος που βρισκόταν μέσα έβγαλε το χέρι του για να συνεννοηθεί με κάποιον που βρισκόταν εκτός αγωνιστικού χώρου.

 

Πώς θέλησαν να τιμήσουν τον Πελέ

Ο Βραζιλιάνος θρύλος, τρεις φορές νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ένας από τους καλύτερους που έπαιξαν ποτέ το παιχνίδι, πέθανε πέρυσι σε ηλικία 82 ετών. Τέσσερις μήνες μετά τον θάνατό του, ο πρώην σκόρερ τιμήθηκε με έναν περίεργο τρόπο. Ήταν πριν από την έναρξη του πρώτου αγώνα του τελικού Campeonato Pernambucano μεταξύ Ρεκόρ και Σπορτ Ρεσίφε το Σάββατο.

Μια τεράστια φιγούρα Πελέ βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με ένα απόκοσμο χαμόγελο καθώς τόσο οι παίκτες όσο και οι διαιτητές χειροκροτούσαν. Και το πλήθος το λάτρευε επίσης καθώς επευφημούσε από την κερκίδα. Η φιγούρα ολοκληρώθηκε με μια κάπα υπερήρωα με θέμα τη Βραζιλία και ένα τεράστιο κενό γύρω από την περιοχή του παντελονιού.
Στη συνέχεια, προχώρησε σε μερικά πίβοτ πριν κλωτσήσει την μπάλα σε έναν από τους παίκτες που παρακολουθούσαν πριν επιστρέψει εκτός γηπέδου. Αλλά, καθώς έφευγε, ο άνδρας μέσα στη φορεσιά έσπρωξε το χέρι του μέσα από το διάκενο του παντελονιού – κάτι που το έκανε να φαίνεται εντυπωσιακά ότι η φιγούρα είχε πάρει κάποιο από το βιάγκρα που είχε διαφημίσει ο Πελέ για χρόνια.

Πηγή: The Sun