Μαρία Σοκόρο ντε Αζεβέντο λέγεται η γυναίκα που ζητά την εκταφή της σορού του Πελέ ώστε να ληφθεί δείγμα DNA, για να αποδειχθεί ότι είναι κόρη του. Είναι 60 χρόνων, ενώ ο Πελέ πέθανε στις 29 Δεκεμβρίου 2022, στα 82 του, από καρκίνο στο έντερο. Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, μάλιστα, η Αζεβέντο, γεννημένη στο Πιαούι, σχολίασε στην εφημερίδα "Estado de S. Paulo" ότι η μητέρα της δεν είπε ποτέ στον Έντσον Αράντες ντο Νασιμιέντο (το όνομα του Πελέ), τον οποίο συνάντησε σε εκδήλωση, ότι έμεινε έγκυος. Έχει κάνει ήδη αίτημα για αναγνώριση πατρότητας, αφού ο Πελέ, που είχε συμφωνήσει πριν πεθάνει να κάνει τεστ, αλλά δεν πρόλαβε, άφησε μια διαθήκη στην οποία φρόντισε την πιθανότητα τα αναγνωρισμένα παιδιά του να μην είναι οι μοναδικοί κληρονόμοι. 

Πάντως, τα παιδιά του Πελέ συμφώνησαν να μην αποφύγουν την πληροφορία για το αν η Αζεβέντο είναι αδελφή τους. Το πρώτο τεστ DNA αποδείχθηκε κόλαφος για τη γυναίκα, αφού ήταν αρνητικό, με το δεύτερο αποτέλεσμα να αναμένεται. Ο Εντίνιο, γιος του Πελέ που υπήρξε ποδοσφαιριστής και τελεί προπονητής, τόνισε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων πως "έχουμε ήδη κάνει τις εξετάσεις και επιβεβαιώθηκε ότι δεν είναι αδελφή μας. Εμείς και εκείνη κάναμε στο εργαστήριο και επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση". Ο Πελέ είχε επτά παιδιά και ο Εντίνιο είναι ο διαχειριστής της κληρονομιάς του, η οποία υπολογίζεται στα 16 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που η οικογένεια δεν σχολίασε, όπως και οτιδήποτε άλλο που αφορά στην κληρονομιά, και ο "βασιλιάς" διένειμε ως εξής: Η Μάρσια Αόκι, χήρα του, είναι κάτοχος του 30%, τα δύο εγγόνια του λαμβάνουν το 10%, ενώ τα παιδιά του, το 60%. Εφόσον η Μαρία ντο Σοκόρο Αζεβέντο αποδεικνυόταν πως ήταν κόρη του, θα ήταν το όγδοο παιδί του που θα έμπαινε στο 60%. 

Δικηγόρος δεν άφησε πολλές πιθανότητες ώστε το αίτημα της Αζεβέντο, η οποία παλεύει αυτήν την υπόθεση από το 2019, να γίνει αποδεκτό στο δικαστήριο, χαρακτηρίζοντας την εκταφή της σορού "απίθανο" και "παράλογο" μέτρο. Το τεστ DNA, που ο Πελέ συμφώνησε να κάνει το 2020, δεν έγινε λόγω Covid, ενώ τα προβλήματα στην υγεία του δεν του επέτρεψε να το κάνει και αργότερα, όπως δήλωσε ο δικηγόρος Λουίζ Κινέλ.