Σάντος και Sport TV επιδίδονται σε εκστρατεία ώστε η λέξη Πελέ να γίνει επίσημη πορτογαλική. Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου -Έντσον Αράντες ντος Νασιμιέντο- που η πλάκα είναι ότι δεν του άρεσε το προσωνύμιο που του είχε αποδοθεί ως την όψιμη εφηβεία του- πέθανε στις 29 Δεκεμβρίου του 2022. 

Ο στόχος της ομάδας με την οποία ταυτίστηκε και του τηλεοπτικού δικτύου είναι «να επισημοποιηθεί ο Πελέ στην πορτογαλική γλώσσα, ως συνώνυμο του εξαιρετικού, ασύγκριτου, μοναδικού», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Ο επίσημος ιστότοπος της εκστρατείας, προσφέρει ακόμη και έναν ορισμό. «Pelé (επίθετο): 1. Καλύτερος από τους άλλους. 2. Αναφορά μεγαλείου. 3. Απαράμιλλος. 4. Συνώνυμο της αριστείας. 5. Μοναδικός».

Τέσσερις μήνες μετά το θάνατό του, το αιώνιο «νούμερο 10» της Σάντος και της «σελεσάο», εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο πολλών αφιερωμάτων, όπως ενός λεπτού σιγή πριν από όλα τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα Βραζιλίας και σε διεθνείς διοργανώσεις της Νότιας Αμερικής όπως το Copa Libertadores ή το Copa Sudamericana.

«Χρησιμοποιούμε ήδη (το επίθετο Πελέ) ως φιλοφρόνηση προς τους άλλους. Και ήλθε η ώρα, να τον τιμήσουμε "αιωνίζοντάς" τον στο λεξικό», επεσήμανε ο σημερινός κάτοχος του Νο 10 στην Σάντος, Βενεζουελανός Σοτέλντο.