Με το... καλημέρα των Playoff της Euroleague πετάχτηκε στα σκουπίδια όλη η προσπάθεια που έκαναν Μονακό και Ρεάλ Μαδρίτης στους ομίλους, ώστε να πάρουν το πλεονέκτημα έδρας. 

Οι Μονεγάσκοι θα αναζητήσουν τουλάχιστον ένα «διπλό» στο μυθικής εμβέλειας «Γιαντ Ελιάου» προκειμένου να μην αποκλειστούν από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ -και αυτό, αν καταφέρουν να νικήσουν στο δεύτερο ματς της σειράς. Οι Ισραηλινοί νίκησαν 79-67 στο πριγκιπάτο και έκαναν το 1-0. 

Στο άλλο, ματς, επίσης, έπεσε... βόμβα. Η Παρτίζαν Βελιγραδίου, που μέχρι και δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε των ομίλων δεν ήταν σίγουρη για την πρόκριση στα προημιτελικά, νίκησε 89-87 τη δεύτερη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη, με το τρίποντο του Αμερικανού Κέβιν Πάντερ -του ίδιου που λίγες μέρες πριν αρχίσει η σειρά είπε ότι «θα νικήσουμε τη Ρέαλ 3-0 και θα προκριθούμε στο Final 4»- με 0,4 δευτερόλεπτα να απομένουν. 

Ο προπονητής της Παρτίζαν, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, σημειωτέον έχει 20 προκρίσεις σε 21 διαδικασίες προημιτελικών στην καριέρα του. 

Οι προημιτελικοί συνεχίζονται με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται στο ΣΕΦ τη Φενέρμπαχτσε στο δικό του πρώτο ματς της σειράς, στις 21:45. Στις 21:00, η Μπαρτσελόνα θα φιλοξενήσει τη Ζάλγκιρις Κάουνας στη Βαρκελώνη.