Είναι, πλέον, ασφαλές να ειπωθεί ότι ο παραληρηματικός καβγάς στο «WinZink Center» της Μαδρίτης με 1'40'' να απομένουν για τη λήξη του δεύτερου προημιτελικού στη Euroleague μεταξύ της Ρεάλ και της Παρτίζαν, ευνόησε την πρώτη. Η απουσία του Κέβιν Πάντερ στα δύο ματς του Βελιγραδίου ήταν καταδικαστική, αφού η Ρεάλ ισοφάρισε τη σειρά, περνώντας από τη «Σταρκ Αρένα» και το βράδυ της Πέμπτης, με το 85-78. 

Δεν θα είναι μόνοι τους σε πέμπτο ματς. Τουλάχιστον ακόμα ένα ζευγάρι, η Μονακό με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, θα λύσουν τις διαφορές τους στο τέλος του δρόμου. Μετά το «διπλό» των Μονεγάσκων στο «Γιαντ Ελιάου» την Τρίτη, 3 Μαΐου, οι Ισραηλινοί νίκησαν 104-69 στο τέταρτο παιχνίδι. Οι δύοι πέμπτοι προημιτελικοί δεν έχουν οριστεί ακόμη από τη λίγκα. 

Την Παρασκευή, 5 Μαΐου, ο Ολυμπιακός παίζει τον τέταρτο προημιτελικό του με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνται 2-1 μετά το εκπληκτικό τρίποντο του Κώστα Σλούκα την Τετάρτη, που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.