Η τρέλα στo «WiZink Center» της Μαδρίτης, με το απίστευτο ξύλο ανάμεσα στους παίκτες της Ρεάλ και της Παρτίζαν, για το δεύτερο παιχνίδι των Playoff της Euroleague, προσιδιάζει το απόφθευγμα που αποδίδεται στον Βενιαμίν Φραγκλίνο, δηλαδή πως «ό,τι αρχίζει με οργή, τελειώνει με ντροπή». 



Σε αυτήν την περίπτωση, πάντως, και ειδικά αντικρίζοντας το χαμόγελο του Κέβιν Πάντερ κατά την επιστροφή στο Βελιγράδι, ό,τι αρχίζει με οργή τελειώνει με... συνέπειες. Αυτές θα είναι οι ποινές της Euroleague στους παίκτες που ενεπλάκησαν στον καβγά και αυτό, σε ό,τι αφορά την οικονομία της σειράς, δεν θα ευνοήσει την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, η οποία, με 1'40'' για τη λήξη του δεύτερου προημιτελικού, προηγούνταν 95-80 και έφτανε στη δεύτερη, άνετη, νίκη, άρα θα χρειαζόταν μία για να προκριθεί στο Final 4 του Κάουνας (19-21 Μαΐου), με τα επόμενα δύο παιχνίδια στην πρωτεύουσα της Σερβίας. 



Κι ενώ το παιχνίδι κατακυρώθηκε με το σκορ πριν διακοπεί υπέρ της Παρτίζαν, ο Ομπράντοβιτς αναμένεται να μην έχει τον Πάντερ και τον Ματίας Λεσόρ, αλλά και τον Ντάντε Έξουμ. Τον τελευταίο, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, κυκλοφορεί με πατερίτσες -αν και σε βίντεο φαίνεται να μπορεί να περπατά- έριξε κάτω με λαβή πάλης ο σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης, Γκερσόν Γιαμπουσέλε, ο οποίος, βέβαια, αναμένεται να τιμωρηθεί με υπέρ το δέον αυστηρές ποινές. 

Τι σημαίνει αυστηρές ποινές; Πρόστιμα τα οποία κυμαίνονται από 30.000 μέχρι 280.000 ευρώ, αποκλεισμός από τρεις αγωνιστικές έως και τέσσερα χρόνια για παίκτες, απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από ένα μέχρι τέσσερα έτη, οριστικός αποκλεισμός εκ της διοργάνωσης. Ο δικαστής που θα χειριστεί την υπόθεση δεν θα μπορεί να επιβάλει αυστηρές ποινές στις δύο ομάδες, καθώς η εμπλοκή των παικτών έφερε τα επεισόδια, οπότε οι τιμωρίες πιθανότατα θα είναι ατομικές. 

Αυτό σημαίνει ότι όσο κι αν η Ρεάλ Μαδρίτης το θέλει, ο τρίτος προημιτελικός που είναι προγραμματισμένος για την Τρίτη, 2 Μαΐου, στη «Σταρκ Αρένα», θα γίνει με κόσμο. Η ασπρόμαυρη πλευρά του Βελιγραδίου σιγοβράζει και δεν υπάρχει χειρότερο μέρος να πας και να σε περιμένουν με άγριες διαθέσεις στον κόσμο, ενδεχομένως πλην του «Μπομπονέρα» (αλλά και των περισσότερων εδρών στη Λατινική Αμερική). 



Από τη μεριά του, ο Ομπράντοβιτς στις δηλώσεις του προσπάθησε να γίνει ειρηνοποιός και παρακάλεσε τους οπαδούς της Παρτίζαν να είναι φιλόξενοι. «Δεν ξέρω τι θα συμβεί. Οι διαιτητές θα πρέπει να μας ενημερώσουν. Δεν ήταν ωραία η εικόνα για τη Ρεάλ και για την Παρτίζαν, δεν πρέπει να επαναληφθεί. Οι παίκτες έχουν συναισθήματα, όμως βρισκόμασταν στο τέλος του αγώνα. Εγώ θα προσπαθήσω να ηρεμήσω τους πάντες, γιατί έχω φίλους εδώ στη Ρεάλ. Θέλω να μιλήσουμε για το μπάσκετ, αυτό είναι όλο. Είμαστε ευπρόσδεκτοι εδώ, θα γυρίσουμε στο Βελιγράδι και θα τους πω ότι πρέπει να τους καλωσορίσουμε κι εμείς στην πόλη μας. Θα πρέπει να νιώσουν άνετοι, θα ξεκινήσω να μιλάω γι' αυτό από αύριο. Είναι μπάσκετ και τίποτα περισσότερο», είπε μεταξύ άλλων.

Πάντως, Αμερικανοί παίκτες που αγωνίζονταν ή αγωνίζονται στην Ευρώπη ξεσάλωσαν. 

Ο Αϊζάια Κάνααν του Ολυμπιακού έγραψε στο twitter: «Το ματς Ρεάλ-Παρτίζαν ήταν τρελό. Είμαι βέβαιος πως θα υπάρξουν τιμωρίες. Μπορεί να γίνει ενδιαφέρον αν μοιράσουν ποινές».



«Προσεύχομαι η Ρεάλ να φτάσει στη Σερβία με αστυνομική συνοδεία. Προσεύχομαι για τους παίκτες τους που θα μπουν στο γήπεδο της Παρτίζαν», ανέφερε ο Ντίλαν Ένις της Γαλατασαράι.



«Όταν έρθει η Ρεάλ στη Σερβία, καλύτερα οι παίκτες της να μη βγουν από το ξενοδοχείο», τόνισε ο Έρικ ΜακΚόλουμ της Καρσίγιακα.

Ο Γουίλ Κλάιμπερν της Εφές σχολίασε πως «…δεν υπάρχει καμία περίπτωση να θέλουν οι παίκτες της Ρεάλ να πάνε στο Βελιγράδι».



Ο Μάλκολμ Ντιλέινι εκτιμά πως η Ρεάλ θα ασκήσει πιέσεις για να γίνουν τα ματς στο Βελιγράδι χωρίς κόσμο. «Δεν θα μου έκανε έκπληξη η Ρεάλ να προσπαθήσει να γίνουν τα παιχνίδια στο Βελιγράδι κεκλεισμένων των θυρών. Αν ήμουν Παρτίζαν, δεν θα δεχόμουν να παίξω χωρίς τον κόσμο μου. Θα έχει ενδιαφέρον», έγραψε.