Από τότε που οι παίκτες της εθνικής Ελλάδας και εκείνοι της εθνικής Σερβίας αντάλλασσαν... καρέκλες στο τουρνουά «Ακρόπολις» το 2010 έχει να γίνει τέτοιος καβγάς στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, όπως αυτός που συνέβη το βράδυ της Πέμπτης, 28 Απριλίου, μεταξύ των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης και της Παρτίζαν. 

Οι Σέρβοι προηγούνταν 95-80 μέσα στη Μαδρίτη για το δεύτερο παιχνίδι των Playoff της Euroleague και ο Κέβιν Πάντερ, πόιντ γκαρντ των «μερένχες», έκανε ντρίμπλες... επίδειξης μπροστά στον Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος του έκανε σκληρό φάουλ, με 1'40'' για τη λήξη. Ο Αμερικανός καταφέρθηκε εναντίον του Ισπανού πόιντ γκαρντ, με αποτέλεσμα να γίνει γενική σύρραξη και παίκτες όπως ο Ντάντε Έξουμ, που τον έριξε κάτω με λαβή ΜΜΕ ο σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης, Γκέρσον Γιαμπουσέλε, αποχώρησαν τραυματίες. 


Οι τρεις διαιτητές, Ράντοβιτς, Λάτισεβς και Ρότσα, έμειναν για πολλή ώρα στο video review και έπειτα διέκοψαν οριστικά το παιχνίδι, αλλά πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η Παρτίζαν προηγείται πια 2-0 στη σειρά, αφού νίκησε και στον πρώτο προημιτελικό στην ισπανική πρωτεύουσα. Πλέον, την Τρίτη, οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στο Βελιγράδι για το τρίτο παιχνίδι, που αν νικήσει η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς θα προκριθεί, τουλάχιστον όπως όλα δείχνουν ως τώρα, στο Final 4 του Κάουνας (19-21 Μαΐου). 

Στο άλλο ζευγάρι, η Μονακό νίκησε 96-84 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1. Η σειρά πάει στο Ισραήλ και την Τρίτη θα γίνει ο τρίτος προημιτελικός. 

Την Παρασκευή, πάντως, ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει σαφές προβάδισμα πρόκρισης για το Final 4. Υποδέχεται στις 21:30 τη Φενέρμπαχτσε, την οποία νίκησε την Τετάρτη στο ΣΕΦ, και με το 2-0 θα χρειάζεται μόνο μια νίκη για το Κάουνας. Η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί στις 21:00 τη Ζάλγκιρις, με τους Καταλανούς να προηγούνται 1-0 στη σειρά.