Κόλαφος προαναγγέλθηκε, χάδι ήταν οι τιμωρίες που επέβαλε η Euroleague στους φταίχτες του μακελείου στο «WinZink Center», δηλαδή του καβγά ανάμεσα στους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης και της Παρτίζαν με 1'40'' για τη λήξη του δεύτερου προημιτελικού της Euroleague, και ενώ το σκορ ήταν 95-80 υπέρ της φιλοξενούμενης. 

Υπενθυμίζεται ότι σε εκείνο το σημείο, ένα σκληρό φάουλ του Σέρχιο Γιουλ στον Κέβιν Πάντερ έγινε η αφορμή να «ξεκλειδώσει» ο Αμερικανός και να βάλει κατά δικαίων και αδίκων, με αποτέλεσμα να επέλθει σύρραξη στο κέντρο του γηπέδου, που κλιμακώθηκε με τη λαβή πάλης του Γκερσόν Γιαμπουσέλε στον Ντάντε Έξουμ. 



Η Euroleague επεφύλαξε την πιο σκληρή τιμωρία της στον Γάλλο σέντερ της Ρεάλ, δηλαδή πέντε αγωνιστικών, που σημαίνει ότι η σεζόν τελείωσε για αυτόν. Ο Πάντερ θεωρήθηκε υπαίτιος της έναρξης των επεισοδίων και τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές, όσες και ο ατίθασος συμπαίκτης του στην Παρτίζαν, Ματίας Λεσόρ. Οι δυο τους θα μπορούν να ενισχύσουν την ομάδα τους στον πέμπτο προημιτελικό πια, αν φτάσει η σειρά εκεί, ενώ αν οι Σέρβοι νικήσουν στο τρίτο ματς την Τρίτη, στη «Σταρκ Αρένα» του Βελιγραδίου, και φτάσουν στο Final 4 του Κάουνας, δεν θα είναι παρόντες στον ημιτελικό. 

Ο Αργεντινός φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης, Γκάμπριελ Ντεκ, τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική. Οι δύο ομάδες θα πληρώσουν από 50.000 ευρώ για τη συμπεριφορά των αθλητών τους, ενώ οι ποινές δεν είναι εφέσιμες.