Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση η Μαρία Σάκκαρη, επικράτησε άνετατης Πάουλα Μπαντόσα με 2-0 σετ (6-4, 6-4) και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του χωμάτινου τουρνουά που διεξάγεται στην Μαδρίτη.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια κυριάρχησε στο κορτ και πετυχαίνοντας ένα μπρέικ σε κάθε σετ έφτασε σε μια σπουδαία νίκη. Στον αντίποδα, η Ισπανίδα δεν κατάφερε να «σπάσει» ούτε μια φορά το σερβίς της Μαρίας Σάκκαρη, που ήταν εξαιρετική στο σημερινό παιχνίδι και με μια εντυπωσιακή εμφάνιση προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα προημιτελικά του Madrid Masters.

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστριες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το 3-3, όταν η Σάκκαρη πίεσε και κατάφερε να σπάσει το σερβίς της Ισπανίδας για το 4-3. Στη συνέχεια σέρβιρε καλά και με 6-4 έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Με την ψυχολογία στα ύψη και έχοντας πάρει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, η Μαρία έκανε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του δεύτερου σετ και πήρε αμέσως το προβάδισμα. Λίγο αργότερα έφτασε στο 4-2 και με 6-4 έφτασε στο 2-0 και την πρόκριση στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Ρουμάνα, Καμέλια Μπέγκου, που νωρίτερα απέκλεισε με 2-0 σετ την Σαμσόνοβα.