Οι Γάλλοι οπαδοί είναι σεσημασμένοι για το γεγονός ότι, αν βάλουν κάποιον στο μάτι, δεν τον αφήνουν ήσυχο μέχρι να φτάσει στο σημείο να παρακαλά για συγχώρεση, και οι Παριζιάνοι, που καλώς ή κακώς θεωρούν ότι είναι οι απόγονοι του Διαφωτισμού, είναι ακόμα... χειρότεροι. Στην περίπτωση της Παρί Σεν Ζερμέν, οι οπαδοί της οποίας είναι περισσότερο όψιμοι παρά «τρέχουν» ως γόνοι κάποιας τρομερής παράδοσης, το ποτήρι ξεχείλισε με τον αποκλεισμό στη φάση των «16» του Champions League, με θύτη την Μπάγερν Μονάχου, και το πάτωμα, πια, έχει γεμίσει με νερά. 

Η τελευταία ήττα στο «Παρκ ντε Πρενς» από τη Λοριάν για τη Ligue 1, με σκορ 3-1, έφερε ρηξικέλευθες αντιδράσεις από τους φανατικούς της ομάδας. Τα προηγούμενα 24ωρα τα γραφεία της Παρί ήταν μια μικρογραφία της ίδιας της πόλης μετά τη μεταρρύθμιση του Εμανουέλ Μακρόν για το συνταξιοδοτικό. 

Ζήτησαν παραιτήσεις, ο Λιονέλ Μέσι, ως αναμενόταν, μπήκε στο στόχαστρο, ενώ μια ομάδα εξ αυτών έφτασε στο σπίτι του Νεϊμάρ, με την επιτακτική απαίτηση να τα μαζέψει και να φύγει από το Παρίσι

Η διοίκηση της Παρί, από τη μεριά της, θέλει να μη βρεθεί προ τελεσίδικου, ως εκ τούτου τα μέτρα προστασίας είναι αυξημένα στο προπονητικό της ομάδας, αλλά και στα σπίτια των Μέσι, Νεϊμάρ και Βεράτι. Πάντως, είναι αναμενόμενο οι αντιδράσεις να μη σταματήσουν, εκτός κι αν η ίδια η ομάδα, με την απόδοσή της, τους αναγκάσει να σιωπήσουν. Η Παρί προπορεύεται στη βαθμολογία, με 5 βαθμούς διαφορά από τη Μαρσέιγ και ισάριθμα παιχνίδια να απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος.