Τεράστια ήταν η απόσταση του φετινού πρώτου ημιτελικού μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Σίτι στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» τόσο από τον περυσινό πρώτο, το 4-3 στην Αγγλία, όσο και από το δεύτερο, που η πρόκριση για τον τελικό στο Παρίσι κρίθηκε στην παράταση, με νικητές τους Καστιγιάνους, 3-1. 

Αυτήν τη φορά, η αντιμετώπιση και από τις δύο ομάδες ήταν πολύ πιο προσεγμένη, καθώς η Ρεάλ δεν ρίσκαρε καν να πιέσει τη Σίτι και να της δώσει τη δυνατότητα τόσο να κάνει παιχνίδι κυκλοφορίας όσο και να ανοίξει δρόμους για τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ωστόσο η ατομική ποιότητα της αγγλικής ομάδας δεν αμφισβητείται. Με αυτήν ο Κέβιν ντε Μπρόινε, μέσω σουτ έξω από την περιοχή, στο 67', ισοφάρισε το γκολ του μακράν κορυφαίου ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων, Βινίσιους τζούνιορ, στο 36', μια σουτάρα σε υποδειγματική αντεπίθεση. 

Πάντως, ευκαιρίες, με τόσες ικανότητες παραταγμένες στον αγωνιστικό χώρο, θα ήταν αδύνατον να μη γίνουν ευκαιρίες και να μη δείξουν ο Τιμπό Κουρτουά και ο Έντερσον την ποιότητά τους, με μερικές εκπληκτικές επεμβάσεις. 

Ο δεύτερος ημιτελικός, που θα διεξαχθεί στο «Etihad», είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη, 17 Μαΐου. Σε ό,τι αφορά το έτερο ζευγάρι, Μίλαν και Ίντερ αντιμετωπίζουν η μία την άλλη την Τετάρτη, 10 Μαΐου, στις 22:00, με τύποις γηπεδούχο την πρώτη.