Η φετινή Euroleague είχε περίσσιο δράμα στα Playoff της, αφού τρία ζευγάρια έπαιξαν πέμπτο παιχνίδι. Το σερί των γηπεδούχων σε τέτοιο ματς έφτασε το 17-0, με τη 15η επιτυχία να σημειώνεται από τον Ολυμπιακό, ο οποίος νίκησε 84-72 τη Φενερμπαχτσέ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και προκρίθηκε στο Final 4 του Κάουνας. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν την επόμενη Παρασκευή 19 Μαΐου στις 18:00 τη Μονακό, στη «Ζαλγκίριο Αρένα» του Κάουνας, για μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης το βράδυ της Κυριακής 21 του μηνός. 

Ο Κώστας Σλούκας ψηφίστηκε ως ο Πολυτιμότερος Παίκτης των πέμπτων παιχνιδιών και ένιωσε λίγο σαν... αδελφοκτόνος, αφού νίκησε την πρώην ομάδα του, στην οποία έπαιξε από το 2016 έως το 2020. Προέβη σε ανάρτηση, στην οποία μοιράστηκε το συναίσθημά του, τονίζοντας ότι ζει και πεθαίνει για τον Ολυμπιακό. 

Η ανάρτηση του Κώστα Σλούκα

«Κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών για τα Playoff της Euroleague αυτήν τη σεζόν, τα παιχνίδια της μοίρας με έφεραν να αντιμετωπίσω μια ομάδα που πραγματικά αγαπώ και σέβομαι. Μια ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω μοναδικές στιγμές και που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο για μένα να προετοιμαστώ γι' αυτές τις μάχες μπάσκετ. Γνώριμοι άνθρωποι με τους οποίους έχω μοιραστεί τη δόξα, την αποτυχία, το άγχος και ένα σωρό συναισθήματα ήταν τώρα οι αντίπαλοί μου για ένα εισιτήριο για το Final 4.

View this post on Instagram

A post shared by Kostas Sloukas (@kos_slou)



Πάντως, η ομάδα μου είναι ο Ολυμπιακός! Είναι η ομάδα για την οποία ζω και πεθαίνω αυτή τη στιγμή. Οπότε υπήρχε μόνο ένα μονοπάτι, να κάνω ό,τι μπορούσα για να αποκτήσω αυτό το εισιτήριο για το Final 4 για τον Ολυμπιακό! Για να το πετύχω αυτό έπρεπε να ξεπεράσω πολλά εμπόδια ψυχικά αλλά και σωματικά. Ωστόσο, η μοίρα μάς έφερε να είμαστε οι νικητές μιας θεαματικής σειράς αγώνων, προσθέτοντας σημαντική επιτυχία στην ιστορία του συλλόγου.

Ο τρόπος που έγινε είναι γνωστός. O στόχος μας τώρα είναι να παλέψουμε για άλλη μια φορά με τους οπαδούς μας στο πλευρό μας για μία θέση στον τελικό της δόξας, τον τελικό που όλοι ονειρευόμαστε! Τα λέμε ξανά σε μία εβδομάδα!».