Η Μονακό νίκησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, 97-86, στον πέμπτο προημιτελικό στα Playoff της Euroleague και «σφράγισε» την πρόκρισή της στο πρώτο Final 4 της ιστορίας της, το οποίο πρόκειται να γίνει στο Κάουνας από τις 19 έως τις 21 Μαΐου. 

Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς επικράτησε στα τελευταία λεπτά των Ισραηλινών και γιόρτασε κατά το δοκούν την ιστορική στιγμή για το τμήμα μπάσκετ. Οι Μονεγάσκοι θα βρουν απέναντί τους τον Ολυμπιακό την Παρασκευή 19 Μαΐου, στις 18:00, στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες διασταύρωσαν τα ξίφη τους πέρυσι στα Playoff, με το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα να προκρίνεται ύστερα από πέντε παιχνίδια και ύστερα από την επική νίκη του 93-88 στο ΣΕΦ. 

Στον Ολυμπιακό δεν είχαν πρόβλημα για το ποια από τις δύο ομάδες θα είναι η αντίπαλος στο Κάουνας αλλά για τα εισιτήρια. Τώρα, αποφεύγοντας την παροιμιώδη αποστολή οπαδών της Μακάμπι, ίσως αποσβέσουν ακόμα μερικές εκατοντάδες για τους φίλους της ομάδας. 

Στον άλλο ημιτελικό, θα γίνει... clasico. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης θα ανταμώσουν στο βραδινό ματς. Η δεύτερη έκανε την ολική ανατροπή στη σειρά με την Παρτίζαν, ωφελούμενη και από τον τρικούβερτο καβγά στο «WinZink Center» στον δεύτερο προημιτελικό. Η Ρεάλ επέστρεψε από το 2-0 εις βάρος της, ανατρέποντας, επιπλέον, και μία διαφορά 15 πόντων στο ημίχρονο, όταν βρέθηκε πίσω 32-17, για να νικήσει 98-94. Η πρώτη φορά που αντάμωσαν οι δύο ομάδες σε ημιτελικό ήταν το 1996, στο Παρίσι, όταν η Ρεάλ είχε για προπονητή τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο οποίος, ως τεχνικός των «γκρομπάρι», έχασε τη δεύτερη σειρά που κρίνεται σε νίκες στην καριέρα του στη Euroleague. Τότε, νικήτρια ήταν η Μπαρτσελόνα, όμως οι «μερένχες» έχουν νικήσει στους τρεις τελευταίους ημιτελικούς που έδωσαν οι δύο ομάδες, το 2013, το 2014 και πέρυσι.